Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
Story Behind the Picture
Thursday, November 29, 2012 @ 9:21 PM

Assalamualaikum....

mood : kosong

hari tu masa pergi lawatan, OE ada pergi Amcorp Mall... waktu tu pagi lagi. disebabkan kitorang dah check out awal untuk asrama yang kitorang duduk tu, jadi kitorang pun jenjalanlah dulu

memandangkan bukan selalu turun sana nie kan... 




dekat Amcorp Mall tu, OE nampak macam macam benda yang bagi OE, tak ada lah nak cakap OE tak pernah nampak. tapi, lebih kepada menarik perhatian OE 

"sejak kebelakangan nie memang rasa nak letak entry bergambar je. alahai"

tengoklah gambar dekat bawah nie...







OE tengok yang nie, waktu nie kedai ni tak bukak lagi. apa yang OE rasa menarik benda nie adalah....

'bilalah OE nak dapat jadi cenggini' 

okey salah... OE terfikir ini kek ke? plasticine ke?

kalau kek, mesti sayang nak makan. kalau plasticine, nak buat apa macam nie?

"faktanya, OE tak tengok pun signboard kedai tu dan terus berlalu."





kemudian, jalan jalan lagi, yelah melihat lihat jelah katakan... OE bertembung dengan ini dua atok dan nenek yang sangat sweet... 

dalam fikiran OE... 'OE harap sangat... satu hari nanti, OE dengan dia boleh jadi cenggini.'

okey walaupun tak tahu lagi siapa 'dia' tu untuk OE. OE still ada cita cita cenggitu. sangat sweet... dah tua tua pun berjalan sesama lagi, berbincang sesuatu yang membuatkan kitorang jadi gembira dan ceria dan tersenyum...

"oppsss... bukan kitorang. tapi diorang."




OE tak tahu kenapa OE suka sangat dengan bunga nie. bunga yang ada macam macam colour nie...

yang paling cantik adalah colour kuning... apatah nama bunga nie... OE tak berapa suka kalau rosses... kalau bunga selain rosses OE suka...

time nie, OE lalu depan satu kedai tu, OE tak tahu jugak kedai tu kedai apa. sabar jelah OE nie...




dulu masa OE tak berapa nak besar, maksud OE time OE sekolah lagi, OE teingin sangat nak main benda benda macam nie... walaupun benda nie lagi besar dari OE... 

tapi sekarang, OE tahu benda macam ni tak boleh main sebab ia alat muzik bertali... alahai...





last but not least....

tangan, cincin dan inai...

ada kawan OE tanya... 'kak, itu cincin tunang eh?' 

alahai... macam nak nangis, macam nak ketawa... tapi jawab jelah... 'tak'

itu cincin ibu OE bagi dan sudah semestinya ibu OE tu adalah orang yang paling OE sayang. so, OE takkan tinggal cincin tu...

inai? itu menyebabkan ada orang yang nak bagi flyers dekat OE cakap... 'puan, ini ini ini (membebel OE tak tahu apa)... puan itu itu itu (OE pun tak faham apa)'

okey sekarang orang tak kahwin lagi pun boleh pakai inai dan OE tak tahu kenapa kegilaan OE sejak kebelakangan nie suka sangat benda yang OE tak suka... sabar jelah... 

sampai sini dululah...

until the next entry, bye... 





OE katakan...
"kadang bila orang dah start panggil OE puan, OE sengeh je... tetiba berangan sendiri. sabar jelah dengan OE nie yang memang suka berangan tak tentu pasal. sedangkann tahu diri tu bukanlah puan pon..."

Labels: , , , , ,


21 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me