Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
Cakap Pasal Fesyenlah Pulak.
Wednesday, April 25, 2012 @ 12:01 AM

assalamualaikum.

mood : tiba tiba nak sibuk fesyen yang orang lain pakai.


sekarang nie, dekat tempat OE a.k.a USM Kelantan nie, dah demam pakai tudung corak corak yang sangat comel.

dan disebabkan itu, OE pun dengan jayanya telah menghabiskan duit untuk membeli beberapa helai tudung tersebut sedangkan OE pun macam segan nak pakai.

"habis yang kamu pakai sekarang bukan tudung yang kamu beli semalam ke?"

biasanya dekat tempat OE nie, ada orang yang berjual jual.

benda yang dijual : tudung yang comel, pin tudung yang comel, teddy bear yang comel

dsb comel.

dan OE yang memang pantang nampak nie, memanglah akan sentiasa mengidam nakkan benda tu.

dah nama pun OE nie orang yang pantang nampak benda comel.

dan masalahnya, semalam semalam OE dah nampak kawan OE pakai tudung yang sangat comel, corak corak.

makanya, OE pun dengan jayanya telah membelinya untuk dipakai.

kawan OE cakap, kalau pakai tudung corak corak, jangan pakai dengan baju corak corak.

okey sebenarnya OE baru faham perkara tersebut. selama nie, OE nie orangnya sangatlah bosan sebab hari hari pun pakai hitam dan hitam dan hitam kemudian hitam lagi.

dalam masa 5 hari ada kelas, 7 hari OE pakai hitam.

bayangkanlah.

dan kalau tak hitam, cuma waktu OE balik ke Johor dan berjalan dengan family.

itu pun...



pakai pashmina yang dah biasa OE pakai.


tak pun...



pakai shawl yang dah biasa OE pakai (tapi ini entah gambar zaman bila pun OE tak pasti)

dan kena pulak waktu nie OE nak buat baju untuk pergi PESTA BUKU ANTARABANGSA (sebab dijemput oleh FAJAR PAKEER) makanya, OE pun menjadi jakun membeli tudung sekali.

padahal sebelum nie OE ada cakap nak pakai je pashmina mana yang OE ada. asalkan kena dengan baju, jadilah.

OE nie sangat sangatlah tak pandai nak bergaya.

tapi, bila dah ada orang yang nak cadangkan tips, OE pun dengan jayanya mengikut.

tapi OE tak adalah mengikut benda benda yang tak elok. yang elok je diikut. yang tak elok tak payah ikut.

okey... OE rasa OE punya cerita macam tunggang terbalik. OE pun tak faham kenapa.

jadi, sampai sinilah dulu.

until the next entry, bye.


OE katakan...

"nampak tak benda yang OE tulis dengan HURUF BESAR dekat dalam entry dekat atas tu... alahai. OE nie memang saja suka mampromote diri. hehe. kalau ada masa dan kesempatan dan dekat dengan PWTC dalam 4 dan 5 haribulan Mei depan, datanglah. OE akan ada dekat sana insyaAllah."

Labels: , , , , , , ,


8 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me