Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
OE yang Kejam
Friday, April 20, 2012 @ 9:14 PM

Assalamualaikum.

mood : nak kata sedih, macam tak sedih. entahlah...


sebelum nie OE ada cakap pasal hamster OE yang sudah memberanakkan diri sehinggakan dari OE membeli sepasang, jadi dah berlambak pulak hamster OE tu.

lepas tu, semalam OE tengok yang hamtaro (female hamster) tu perut dia sangat besar dan mula menggila macam masa mula mula dia nak beranak dulu.

jadi OE pun jadi sangat takut dan terus asingkan dia dari yang lain sebab dia jadi sangat kuat membuli sekarang nie.

itu tak jadi masalah. cuma seseorang tu cakap dekat OE :

'jangan nanti datang rumah, ada pulak rumah tu penuh dengan hamster je sebab asyik je hamster tu beranak'

alahai. takkanlah sampai macam tu sekali. OE bukan bermaksud nak jadikan dia 'baby mechine' sehinggakan tak sampai 2 bulan lagi dia dah pragnent lagi.

mana OE nak tahu dia nak ter-pragnent, kan...


"sebenarnya bukan itu jugak yang OE nak ceritakan, tau"

yang sebenarnya kan... baby hamster OE kan... yang paling bongsu tu kan... dia kan...

"dah berapa banyak kali kan OE nak letak OE oi..."

dia dah mati............. (baca style budak budak sekolah kepoh bercerita)

semalam dia mati. pagi tu. OE tak tahulah sama ada dia kena buli dengan kakak kakak dan abang dia agaknya sebab dia yang paling cenonet sekali.

ke, OE tak cukup bagi makan? atau dia terlebih makan?

lepas tu ada orang tu cakap, kalau OE tak tanam mayat hamster kecik tu, OE nie KEJAM.

sedih pulak rasanya.

rasa rasa, OE kejam ke kalau tak tanam mayat hamster tu? sebab dia dahlah terlampau cenonet, lepas tu... lepas tu...

"banyak betul alasan yang OE nak buat. ish ish ish."

alahai... bukan OE tak sayang dia... tapi... tapi... tapi...

okeylah. sampai sini jelah. tak nak OE fikir pasal kekejaman OE membuang sahaja mayat hamster cenont tu dalam tong sampah.

until the next entry. bye.



OE katakan...

"setiap apa yang hilang, pasti akan diganti lagi dengan yang baru. macam OE, hamster cenonet OE mati, DIA gantikan dengan hamtaro OE pragnent lagi. alahai."

Labels: , , ,


8 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me