Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
Semangat Budak Baru Belajar
Wednesday, April 18, 2012 @ 12:57 AM

Assalamualaikum.

hari nie cuaca agak mendung tak macam hari semalam semalam.

semalam buat post pasal MALAS, sekarang terus je buat post pasal SEMANGAT pulak. biar betullah si OE nie.

tadi pagi, memang OE telah membuktikan yang OE nie sangatlah tak pandai nak berubah.

ada pergi ter-over slept pulak. tak bangun lansung.

"memang menyedihkanlah tambahan lagi memang tak sedar bila alarm bunyi. entah jam berapalah agaknya si OE nie solat subuh"

pernah OE dekat rumah kena bebel dengan ibu OE :

'kau ingat solat tu boleh dikado' sesuka hati ke?'

alahai OE...



bukan itu sebenarnya yang OE nak cerita. OE nak cerita pasal OE ada semangat baru untuk belajar benda baru lagi lagi kalau benda yang dibelajarkan tu boleh membuatkan OE rasa diri OE comel.

rasanya kalau OE cakap, mesti ada yang cakap OE nie kolot sikit.

yelah. kita pun baru je belajar nak pakai handset touch screen. itu pun adik OE yang bagi (dah kira handset second handlah tu)

minggu lepas, OE punya baby pink (netbook OE) dah pun diturunkan pada ayah OE dan OE telah kosong dari memakai net book buat masa nie.

"habis OE online dan tulis blog macam mana?"

itu OE pandai pandailah nak survive. kan dekat library kan banyak computer yang boleh OE gunakan.

dah tu, broadband pulak OE dah bayar. kalau tak pakai, sudah tentulah pembaziran akan berlaku dekat situ.

jadi, kawan OE dengan berjayanya ajar OE guna broadband untuk handset.

dan telah membuatkan OE tak tidur malam sebab makin OE buka application untuk dilihat, makin banyak pulak yang comel sampaikan OE gatal nak download.

makin malam pulak main cepat broadband OE tu berhasil mempengaruhi OE.

OE pun apa lagi. sampai tak sedar macam orang kurang kasih sayang menggodeh telefon sampai ke pagi.

hasilnya, OE tak bangun pagi.

itulah dia kalau dah semangat sangat belajar benda baru.

okeylah. banyak dah nie. OE berlalu dulu.

until the next entry.


OE katakan...

"janganlah jadi macam budak sorang nie. ada pergi semangat nak buat benda tu. kalau bersemangat nak belajar dan telaah buku, tak apalah juga. dah tu, sampai terlajak lajak subuh bagai. memanglah bukan contoh yang baik. sila jangan ikut. kalau nak teruja dengan sesuatu benda tu boleh. tapi jangan melampau lampau macam si OE nie."

Labels: , , , , , , ,


7 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me