Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
Semakin Pemalas...
Monday, April 16, 2012 @ 10:49 PM

Assalamualaikum.

mode : sedih dengan nasib diri yang begitu pemalas.


adakah PEMALAS itu satu simptom yang boleh membawa satu permasalahan?

sudah tentulah ye...

mana taknya. kalau dah tahu diri tak pandai nak present depan orang dan memang sentiasa gelabah tahap tak ingat dunia kalau nak buat public speaking, patutnya preparelah awal.

"marah diri sendiri sebenarnya tu."

OE pun kadang kadang tak faham kenapa OE nie pemalas sangat. ada tak sesiapa yang boleh nak share tips dengan OE, supaya OE nie tak jadi semalas nie?

dahlah kalau nak cari idea pun dengan ketiduran. lepas tu, dah nak exam pun, mesti nak cari idea dan ilham untuk study dengan tidur.

apa jelah nak jadi dengan OE nie kalau asyik nak tidur je.

ada ke tips yang boleh membuatkan OE tak mengantuk macam orang lain?

I mean, biar OE boleh sentiasa bangun dan alert dengan semua benda yang berlaku di sekeliling OE.

dahlah OE nie selalu suka blur sampaikan ada waktu, orang lansung tak boleh nak disturb OE sebab takut OE akan ter-confuse.

"masalahnya kalau benda susah yang nak di-confuse-kan tu, tak apalah. ini benda yang mudah pun boleh nak confuse. itu memang dah melampau tu OE"

hai sabar jelah dengan diri sendiri.

okeylah. sampai sini dulu...

unti the next entry. bye...



OE katakan...

"kadang sedih dengan nasib diri. tapi, kadang bila fikir balik, apa yang berlaku mesti ada hikmahnya. dan Allah takkan mengubah nasib hamba-Nya jika hamba-Nya sendiri tidak berubah."

Labels: , , , ,


9 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me