Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
Dentist... I'm Coming...
Saturday, May 26, 2012 @ 5:17 PM

Assalamualaikum...

mood : tak selesa dengan badan dan gigi sendiri. can I have other body?

dua tiga hari nie memang kurang menyenangkan sikit.

memandangkan banyak kejadian yang berlaku membuatkan OE mula rasa tak selesa dengan badan sendiri yang penat.

penat bukan sebab pergi jogging hari hari, tapi... entahlah.

anyway, hari nie OE nak pergi klinik gigi.

ini pun disebabkan doktor yang nak check gigi OE tu kawan OE sendiri, jadi OE tak takut sangat.

lagipun, OE dah warning dia awal awal...

'buat gigi aku, betul betul sikit. kalau sakit, aku tak nak datang lagi.'

"siap bagi warning. doktor pun sekarang dah kena warning. sabar jelah"

hari ni dah kira follow up jelah sebab sebelum ni OE pernah datang untuk check. hari ni baru dia boleh nak buat sebab ada doktor lain yang supervise dia. (maybe)

masa check dalam 3 minggu lepas, dia cakap macam ni dekat OE...

'kau kata gigi kau banyak rosak. aku check tak ada pun. dalam x-ray pun tak ada, maknanya memang tak ada'

OE dah macam rasa nak pengsan. kalau tak rosak, mana datangnya sakit gigi? kalau tak sakit gigi, buat apa nak jumpa dengan dentist?

dan bila fikir fikir balik... rupa rupanya...

'mungkin disebabkan OE tengah rasa stress dengan banyak kerja. yang selama ni OE tak berapa nak rasa, rupanya gigi OE yang rasa dan menanggung kesakitan (maybe)'

itu je conclusion yang OE boleh buat. sebab kawan OE pun sendiri cakap tak ada rosak. then?

mungkin betul sebab OE nie kan pelik sikit...

"yelah tu!"

dan dah lepas beberapa hari lepas jumpa doktor, sakit tu hilang sendiri.

dan seminggu lepas, masa OE dah start rasa homesick balik, OE pun mula rasa sakit gigi balik.

jadi, betullah kan OE sakit gigi sebab stress?

entahlah...

okeylah OE nak siap siap untuk pergi klinik.

until the next entry. bye.


OE katakan...

"setiap orang cara dia hadapi stress berbeza beza. selama ni OE ingatkan OE ni macam tak ada stress nak fikirkan apa apa sebab OE sentiasa happy dengan life.
tapi, rupanya bila sekali rasa stress, habis semua tulang rasa macam nak patah. sabar jelah."

Labels: , , , ,


6 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me