Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
anyiong-hassayo
Monday, September 20, 2010 @ 8:39 PM

Salam... Selamat hari raya...

“rasanya tak telambat nak ucap, kan?”

Dah lama OE tak menulis seuatu untuk blog nie. Rasa macam blog nie dah menjadi bahan antik pula. Asyik je sibuk memanjang.

“macam orang tak cukup masa. Tahu-tahu dah malam, kan? lepas tu tidur, baru sekejap je rasanya, dah pagi pula. Hmm...”

Macam mana raya kamu-kamu? Okey tak?

Raya OE tahun nie tak seberapa je. Tak meriah macam tahun-tahun sebelumnya. Rasa macam ada yang kurang walaupun tak adalah anggota keluarga yang kurang pun.

Macam tahun lepas, tahun first rumah OE beraya tanpa atok OE. Dan tahun nie pun sama. Tapi, rasanya macam lain macam. Ada je yang tak kena. Tahun lepas, okey je pula semuanya.

“but... no mater what... OE tetap jadi dak cik sebab dapat duit raya lagi... Selonok... Alamak... Lebih pula”



Dahlah tak nak cerita pasal raya. Buat sedih je.


“yelah sedih. Nanti OE teringat rumah. nanti OE sedih. Huhu”

Okey... OE nak celita pasal benda lain. Hmmmmm...

Hah!


Pasal satu kejadian yang tidak OE jangka. OE rasa macam nak cerita, tapi OE tak tahu macam mana nak cerita. Hmmm... Macam mana eh?

Ini melibatkan maruah seseorang. Jadi, OE tak tahu nak cerita macam mana. Macam mana kalau OE cerita nanti akan mengakibatkan satu pengaiban yang besar?

“ada ke perkataan ‘pengaiban’ dalam kamus. Ah! Bantai jelah. Kamu-kamu faham tak? Buat-buat fahamlah ye”

Hah... macam tulah.

OE ada rasa kesian dekat kawan OE nie. Tapi, OE rasa itu pun salah dia juga. Tapi, OE rasa marah juga pada orang yang membuatkan dia jadi macam tu. Tapi, OE rasa nak marah juga pada dia sebab buat perkara tak elok. Tapi, OE rasa macam serba salah pula sebab dia orang yang paling OE sayang. Tapi, OE rasa tak patut kalau OE hanya jadi pemerhati tegar je dan komen je dalam hati. Tapi...

Banyak sungguh tapinya. OE pun tak pastilah macam mana. Alamak...

Penat OE nak fikirkan. Sampai satu malam OE tak tidur...

“eh... semalam ke, dua malam? Agak-agak macam tulah...”

Hah.... macam mana tu? Sedih tau OE...


“Alamak! Sedih lagi pula...”

Okeylah tak nak sedih-sedih. OE nak pergi kelas. Nanti lewat pulak...

Tata...........



OE KATA KAN... Ada sesiapa boleh bagi OE pendapat tak macam mana nak buat suspens thriller punya cerita? OE dah jadi senget dah sebab nak menggayakan cerita nie untuk pertandingan Write Cup.

*tak tahu apa pertandingan Write Cup tu? Dialu-alukan hadir ke blog Aksara Kerian. Sekian...

Labels: , ,


2 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me