Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
adakah 1 NOVEMBER musim salji?
Sunday, October 31, 2010 @ 9:08 PM

salam...

hari ni...

...hujan
...sejuk
...mengantuk
...buntu
...lapar
...busuk
...sepet
...sempit
...rumit
...gatal


“apa yang OE bebel panjang-panjang ni?”

okey OE terangkan dalam satu ayat, boleh?

“layan jelah...”

sekarang tengah hujan dan cuaca amatlah sejuk sehingga membuatkan OE mengantuk, lansung buntu juga kelaparan tambahan lagi OE tak mandi sudah tentulah akan membuatkan OE dalam keadaan busuk, juga tak lupa mata yang sepet ini kerana terlampau banyak tidur sekali gus membuatkan OE rasa sempit dan amat rumit lagi ketika datangnya kegatalan di kaki akibat kesejukkan

“argh! lagi tak faham...”

okey... terangkan satu-satulah OE oi... tahulah tak nak buang masa

yelah sekarang ni OE dalam STUDY WEEK jadi kena STUDY... bukan duduk depan boyfriend yang begitu menggoda hati ni

MyEm0.Com

“habis makhluk comel manakah yang menghantar entry ini?”

MyEm0.Com

itu OE cerita lain kalilah ye...

macam ni sebenarnya...

start beberapa hari lepas, KELANTAN tempat OE menetap sekarang ni ada musim salji...

opss... bukan... MUSIM TENGKUJUH

hujan lebat-lebat sampaikan OE rasa amat-amat sejuk sekarang ni

dah tak tahu nak letak apa dekat kaki, hidung, tangan, badan, dan sebagainya

last sekali, tak payah pakai. senang sikit

but, bila dah senang macam tu pula, OE rasa kesejukkan yang amat dan bila sejuk, of courselah akan mengantuk

dah OE tidur sampai tak ingat dunia tadi. berhibernasi OE rasa, bukannya tidur lagi dah...

“mana taknya, loceng kat tepi kepala pun OE tak dengar. hibernasilah tu”

dalam sejuk-sejuk ni jugalah otak OE nie jadi buntu dan cramp macam orang kena COOL STROKE

“eh! heat stroke adalah... cool stroke mana ada”

dan tu, IBU OE belum masukkan duit untuk OE, jadi kena tunggu dia

MyEm0.Com

dalam sejuk-sejuk ni, biasalah... kena makan banyak-banyak. ternak lemaklah katakan

“supaya boleh berhibernasi lebih sikit ke OE oi...”

eh tak... supaya OE berada dalam keadaan yang hangat dan boleh berfikir luas, taklah sempit sangat macam sekarang ni, kan?

MyEm0.Com

macam yang OE asyik ulang, sejuk... sejuk... sejuk...

dan of courselah OE tak nak pergi jejak toilet... sebab SEJUK... OE tak nak mandi. Biar busuk pun tak apa. OE sanggup

“sila duduk jauh-jauh dari budak masam ni...”

MyEm0.Com

dan mata OE sekarang ni dah jadi sepet sebab kelopak matanya membengkak, macam gaya orang baru bangun tidur...

“mata macam kena gigit tebuanlah OE...”

dan disebabkan sejuk juga, OE rasa hidup OE ni rumit sangat. mana taknya...

banyak...

...tidur
...makan
...minum air
...buang air


“okey-okey OE... relaks...”

sesungguhnya OE rasa kaki dengan tangan OE dah macam kena FROST BITE

“eh... itu bukannya kalau kita duduk dekat kutub utara je ke boleh kena?”

MyEm0.Com

OE mula rasa kekebasan di jari-jari sampai kadang tu rasa gatal-gatal sikit

“adakah itu menandakan kaki OE akan jadi kebiruan? kemudian kematian?”

oh! tidak... itu hanya ilusi...

okeylah... OE nak pergi bersiap

MyEm0.Com

Kejap lagi nak keluar

“oi OE... STUDYlah...”

OE nak keluar pergi beli makan... OE lapar sampai menggigil dah ni...

“menggigil bukan sebab sejuk ke?”

okay...bye...

OE kata kan...
“kenapa OE tak ada stress ah? sampaikan OE boleh buat derk je bila dah nak dekat exem ni? ish ish! muhasabahlah diri anda wahai OE...”



Labels: , , , ,


0 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me