Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
OE dalam mood nak mengajar orang nie...
Friday, October 29, 2010 @ 11:17 AM

salam...
MyEm0.Com

alamak... hari ni tiba-tiba OE rasa, OE nak tunjukkan cara-cara hendak mengorat mamat handsome

“opss..chop! salahlah OE ni cubalah serius sikit”

Okay OE serius. OE tengok, ramai orang buat tutorial. sekarang, OE pun rasa nak buat juga dua tiga.

Kalau tak ada orang yang nak kongsi atau nak pakai, tak apalah. OE boleh simpan buat kenangan dalam blog macho OE nie

MyEm0.Com
“OE perasan sokmo”

dan sebenarnya, bukan itu sahaja, ada juga orang yang bertanya pada OE, macam mana buat blog comel...

contohnya seperti berikut...


“hah! confirm OE memang kaki perasan. tak sudah itu, nak libatkan orang lain pula. chet!”

sebenarnya OE pun ada juga ambil-ambil dekat orang-orang lain

contohnya...dari mereka-mereka yang comel seperti...

...Kak Intan
...Kak Liyana


“eh! dua je? OE baru perasan yang mereka berdua je OE selalu lawat untuk belajar. apa-apa pun, terimas...”
MyEm0.Com

OE oter sana, oter sini. jadilah yang tah apa-apa. kadang tu, tak jadi juga. OE pun jadi mengong tak tentu pasal

“okay part itu tak payah nak edit... OE memang mengong. sometimes...”

okay. sekarang, jalan straight, don’t belok-belok okay OE
MyEm0.Com

sekarang sediakan pen dengan kertas.

“perlukah?”

okay OE memang suka jadi tak betul. tambah-tambah lagi bila hari Jumaat
MyEm0.Com

OE Cuma nak ajar yang mudah-mudah je... sebab OE tak terror mana pun. OE pun masih bertateh-tateh...papah memapah lagi

okay tajuknya untuk kali pertama ini...

MyEm0.Com
NAK TULISAN YANG COMEL?

“eleh OE... macamlah tulisan dalam blog dia menarik sangat”

okay, sila abaikan perkara tersebut. OE cuma nak kongsi-kongsi gitu...

senang je yang ini...

sila click ikut apa yang OE tunjuk. step by step. jangan tersalah langkah, nanti jatuh longkang

“okay...OE dah kembali merepek”

dibawah ni ye...

First, cari yang ini dan click...


then ia akan membawa anda kepada...


lepas tu, carilah box ini...


dan sekali lagi anda akan dibawa ke pada satu pop-up window. Scroll sampai jumpa ini...


click tambah [+] tu okeys...

and... wait a minute. kamu-kamu haruslah pergi pada page ini untuk meng’copy’ CODEnya okey...

kemudian COPY ‘n’ PASTE di dalam box HTML tu...

kemudian dia akan jadi seperti ini pula...


dan haruslah OE kena beritahu pasal satu trick...

“Ada pula tricknya. macam best sangat je si OE nie”

untuk peringatan, silalah buka mata kamu-kamu seluasnya sebab OE punya trict nie, OE buat sendiri. memandangkan Cutest Blog tu cuma bagi berapa type of FONT je, kan?

Jadi OE pakai direction jelah ye... OE rasa, perasan rasanya benda tu, kan?

Okay... dekat situ, yang perkataan berulang contohnya... HARRINGTON, adalah untuk jenis tulisan apa yang kamu-kamu nak.

kalau kamu-kamu nak mengubah kepada tulisan lain yang lebih menarik, kamu MESTI tukarkan kesemua perkataan berulang...

“macam mana nak cari FONT lain? Senang je tu. Bukalah MICROSOFT WORD anda untuk mencari tulisan apa yang anda inginkan”

MyEm0.Com
“banyaklah OE nak kena tukar...”

tak apa. untuk kecantikkan dan kecomelan mestilah kena bersusah-susah dahulu...
MyEm0.Com

then...kamu-kamu nampakkah nombor-nomboran tu? yang itu pula, indicate SIZE font tersebut. Suka hatilah kamu-kamu nak letak berapa besar pun... yang penting kamu-kamu bahagia. jangan letak terlampau besar. nanti jadi lain pula

“ini pun buat mata saya julinglah OE”
MyEm0.Com

tak apa...try and errorlah okeys. sebab kalau tak try, macam mana nak jadi

“ye-ye je dia berkata”
MyEm0.Com

setelah menggodeh dan mengedit, jangan pula kamu-kamu lupa satu benda paling penting dalam kes ini. ia adalah seperti berikut. sila click di situ ye...


okeylah. tadadadadada... di bawah ni, hasil yang telah terjadi...


then kalau anda preview blog, anda akan kenal pasti di mana anda meletakkan code tersebut sebab dia ada benda ni...

jadi...untuk membuangnya supaya lebih comel, anda boleh buat begini...

anda cuba lihat dan bandingkan gambar di bawah ni dengan anda punya code...


okey... part yang OE highlight tu, silalah buangkannya...

and done...
MyEm0.Com

macam mana? mudah tak?

“panjang berjelalah OE ni nak menerangkan pun...”

okeys. tak apa. OE memang slow learner sikit bab-bab macam ni. jadi, OE buatlah macam ni supaya ia jadi lebih menyenangkan

“eh! pelajaran ini untuk OE ke, untuk pengunjung?”

oppss... untuk kita semualah. janji, faham. apa lagi, kalau tak faham, tanyalah OE. OE sedia membantu

“ceh! macam operator pula dah...”

okey. sampai di sini kasih... alamak ternyanyi pula. okeys. sampai sini je dulu. OE nak ke toilet...
MyEm0.Com

“silap. nak pergi menulis...cover-cover”

MyEm0.Com
OE kata kan...
“awatlah macam banyak sangat je pengulangan perkataan OKEY di atas sana. ah! gasaklah. janji OE bahagia dengan pengajaran pertama yang OE nak beri pada orang. FRIEND FOR TAKING AN ADVANTAGES... jadi, gunakanlah rakan, kenalan, sahabat kamu-kamu. But remember, jangan over-over pula...”

Labels: ,


0 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me