Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
pagi-pagi tak apalah...
Monday, November 1, 2010 @ 3:44 PM

salam...

dipagi yang begitu indah... OE dah pun bangun

Walaupun sejuk

walaupun duduk dalam selimut lagi sedap

MyEm0.Com

walaupun walaupun

“ah! apa yang direpekkan di pagi hari ni?”

OE nak cerita satu cerita yang agak horror pagi ni...

“yelah. nak cerita waktu malam, OE pun rasa meremang je bulu tengkuk ni. jadi, ceritalah pepagi”

kenapa pepagi? sebabnya, pepagi hari dah terang. mengikut firasat OE, ‘benda’ tu dah balik rumah dia

MyEm0.Com

“siap ada firasat lagi”

okey mulalah ceritanya di sini...

ada satu malam tu, roommate OE... dia ni memang suka stay up

bukan stay up actually... dia bangun awal sangat. pukul 4 dia dah bangun

“OE pun bangun pukul-pukul macam tu juga. but sometimes OE lebih pilih tidur yang selesa”

sekali, dalam dia duduk-duduk buat kerja, tiba-tiba dia dengar bunyi jeritan... kuat sangat

nasib baik masa tu, dia tengah dengar lagu, jadi, dia dengar dan abaikan je bunyi tu sampai hilang. nak toleh pun tak berani

yang paling bestnya, bunyi tu dia dengar datangnya dari arah tingkap

“paling best eh? bestlah sangat”

hoho... OE rasa ngeri waktu dia cerita tu. adalah menetes air mata OE dia kerjakan

MyEm0.Com

“tapi, tak tahulah kalau dia saja nak takutkan OE. tapi, dia macam innocent je nak takutkan OE”

OE percayakan dia pasal tu. alamak ai...

itu tak apa lagi, itu pengalaman roommate OE, jadi boleh kata tak betul, boleh kata betul, kan?

okay sekarang dari OE pula. OE sendiri yang mengalaminya

“ye ye je si OE nie tau”

MyEm0.Com

ye OE serius... setiap kali OE duduk diam-diam sendiri kalau buat kerja di tengah malam. dalam pukul 12 ke atas, OE akan dengar bunyi macam orang berdengkur

“eleh... itu mesti roommate OE yang berdengkur... kan? kan? kan?”

mula-mula OE rasa macam tu juga. but...

ada yang membuatkan OE confuse sebab...

...bila roommate OE tak ada @ balik, OE ada dengar juga
...bila roommate OE ada dan waktu tu tengah tidur, OE amati bunyi tu... ada lebih satu bunyi

yelah setiap orang ada bunyinya yang tersendiri dan unik untuk setiap orang tu punya dengkuran. tak sama

bila dua-dua roommate OE tidur, ada satu lagi bunyi dengkuran lain... menjadikan tiga jenis dengkuran

“bunyi OE berdengkurlah agaknya...”

kalau OE tidur, macam mana OE boleh dengar. lagipun, orang yang berdengkur ni maknanya dia tengah dalam deep sleep dan tak mungkin dia mendengar

MyEm0.Com

“habis, OE punya halusinasi je agaknya”

but... ish... OE pun tak tahulah

hish... malaslah OE nak cerita lagi. nanti OE takut nak tinggal sendiri...

dahlah... bye...

MyEm0.Com

OE kata kan...
“ada orang tak nak temankan OE stay up sampai pagi? sebab OE suka terjaga tengah malam. jadi, OE takkan tidur lagi dah lepas tu. sekarang dahlah head phone OE dah rosak, tak boleh nak dengar lagu kuat-kuat kalau roommate tengah tidur.”


Labels: , , , ,


2 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me