Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
ada-ada je benda OE nie...
Thursday, November 4, 2010 @ 2:24 AM

salam...

uk! tadi OE kena daftar untuk ambil ko-k untuk sem depan

ye ye je dari semalam OE ingatkan nak ambil MASAKKAN...

“ceh macamlah best sangat. masak pun tak reti”

MyEm0.Com

itulah sebabnya. salah satu main causenya OE nak ambil masakkan tu sebab OE tak pandai masaklah

nak harapkan sukat beras dan air untuk masak nasi? ceh! tenggek je atas dapur, hangus kering lagi kotang OE kerjakan

kebiasaannya OE akan kelaparan kalau duduk sorang-sorang dan ibu OE tak tinggalkan makanan...

“ceh! lansung tak boleh nak survive”

yang OE tahu, makan dan makan je

MyEm0.Com

suruh masak? hampeh. itu pun ada juga orang nak buat OE jadi menantu. ceh!

tapi apa-apa pun, yang pentingnya OE dapatlah juga apply yang bagi OE, OE boleh pergilah kalau ambil ko-k itu. sebab OE ni pun seorang yang kreatif juga

MyEm0.Com

“ada bau-bau perasaan di situ”

MyEm0.Com

OE minat juga kraf-kraf tangan ni. jadi, OE ambillah CANTING BATIK

“alamak. bunyi macam klasik je”

nak buat macam mana, OE nak ambil masakkan tak dapat, kan...

okay... setakat itu jelah pembebelan kecil. sebenarnya OE nak buat sesi pembelajaran lagi hari ni

sebab ada orang tanya dekat OE pasal benda ni...

SOALAN

okay dia tak spesific dekat situ, jadi OE pun confuse sikit

“yelah OE perasan semua OE punya layout comel. sebab OE suka benda yang comel, remember that?”

jadi OE assume yang dimaksudkan adalah layout formspring OE tu... boleh gitu?

“ceh! sejak bila OE jadi concern ni? sebelum ni tak ada pun...”

OE cuma nak jadi orang yang mesra alam je. yelah dah orang dalam dunia realiti pun OE tak boleh nak berhubung, OE kenalah pandai nak berkomunikasi dengan orang di alam maya

“ada-ada je alasan dia”

tak adalah... OE pun tak pasti kenapa OE jadi rajin nak mengajar orang

“okay teruskan apa yang anda hajatkan wahai OE”

tajuk hari ni...

TUKARKANLAH BAJU FORMSPRONG KAMU PADA YANG BARU

“tajuk nak panjang-panjang. layankan jelah OE nie”

okay first of all... mestilah kena buka dan log in anda punya formspring tersebut

sesuadah itu, kamu-kamu cuba cari-cari butang SETTING dekat atas page kamu-kamu tu dalam kata lain... macam butang-butang di bawah ni...

SETTING

dah jumpa? cari pula butang DESIGN yang ini di sisi page... senang je nak cari... OE tunjukkan cluenya...

“ceh! siap ada clue... ingat nak main sembunyi-sembunyi ke?”

okay seperti di bawah ni, nampak itu DESIGN word? click di situ

DESIGN

dan kamu-kamu akan dibawa melungsur ke page seterusnya...

“yelah melungsur... kalau internetnya laju. kalau internetnya lambat, jadilah mengengsot... paling best berguling...”

MyEm0.Com

dan kamu-kamu scroll sedikit ke bawah cari perkataan ni...

COSTUM BACKGROUND IMAGE

“okay wait OE... dekat mana nak cari layout tu?”

sorry... lambat pula beritahunya... kamu-kamu boleh tanya si comel belaan OE di bawah ni, belai dia sekali, dia akan tunjukkan... tak percaya? cubalah belai @ click...

MyEm0.Com

tak pun, kamu-kamu pergi tanya atok YAHOO... dia tahu juga pasal tu. just click IMAGES and type word BACKGROUND. nanti dia bagilah

dan dah pilih punya pilih, kamu-kamu savelah dia di dalam desktop... ini penting...

lepas tu, berbalik pada costume tu... kamu-kamu perlulah menekan BROWSE untuk mencari kembali layout @ background yang telah disave tadi

ia akan menjadi seperti di bawah ini...

BROWSE

perlulah diingatkan di sini...

“ayat OE nie memang tak boleh angkatlah... skema semadang”

okay harap maklum yang itu, OE memang skema sikit... sometimes je...

must take note dekat sini, kan ada yang OE tandakan TICK tu... itu bertujuan...

“bertujuan? OE tolonglah cari perkataan yang tak berapa skema”

MyEm0.Com

okay itu digunakan untuk... kalau background kamu-kamu cari tu kecil sangat, jadi terpaksalah dia tile kan supaya background tu nampak menyeluruh dan... comel

okay akhir sekali perlulah SAVE dan tada...

JADI

dari macam tu petak-petak, jadi bunga blosum-blosum gitu...

okay OE dah penat mengajar. OE nak buat kerja lain. sampai di lain waktu...

“ces masih nak skema lagi...”

MyEm0.Com

fine... da...

OE kata kan...
“ini OE ajar dari apa yang OE tahu. OE godeh-godeh sendiri lepas tu OE try dan jadi. kamu-kamu trylah ye. okey siapa yang tanya pasal benda ni? silalah perkenalkan diri. OE nak bagi hadiah sekali... ceh... tak adalah... OE harap kamu dapat tukarkannya okay.”


Labels: , , ,


4 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me