Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
rindu merindu...
Friday, November 5, 2010 @ 2:52 AM

salam...

MyEm0.Com

beberapa hari lepas OE rindu sekolah, rindu kawan baik...

hari ni, OE rindu rumah... OE rindu ibu, ayah, kak Esah, Yome, Amen, Mukmin...

“baru hari ni ke rindunya OE oi...”

tak... OE rindu setiap hari... argh! makin nak balik, makin rindu. Otoke?

MyEm0.Com

OE ni kalau dah start lindu-lindu nie, OE mulalah nak bercerita pasal diorang...

obvious sebenarnya kalau OE nie dah rindu orang. OE boleh bercerita pasal orang tu sehari semalam

“cerita ke, mengumpat OE?”

chet! OE bercerita je. perkara yang lucu, perkara yang membolehkan OE ketawa bila cerita pasal diorang

mengumpat?

MyEm0.Com

itu bukan OE. OE tak suka mengumpat...

“ceh! kipas diri sendiri...”

MyEm0.Com

okay OE nak cerita pasal family OE... OE tak kira...

tapi... malaslah pula...

“ada-ada jelah OE nie...”

okay... tengok gambar pun jadilah. walaupun rindu yang terubat hanyalah tak sampai 1% sebenarnya...

4

tengok ayah OE... OE ada kutip apa-apa tak dari ayah OE?

cik zul aka lawan berimiginasi melawakkan

MyEm0.Com

nanti ayah OE start dulu... lepas tu, OE pun sambunglah dan mulalah tak berhenti nak bergelak tak sudah

hai... OE rindu ayah... yelah anak ayahlah katakan... OE nie hadiah terbesar dan semakin membesar untuk ayah OE

“jangan jealouse... ibu OE bagi OE dekat ayah waktu birthday ayah yang ke... 27 tahun”

8

dekat ibu pula... orang selalu kata OE banyak ikut ayah. but, pada pandangan OE, OE banyak ikut ibu... ke?

cik nor aka lawan perdebatan siang dan malam

MyEm0.Com

tapi kebiasaannya OE akan kalah dan ikut je cakap dia. kadang OE buat tak tahu je bila ibu OE dah start touching

7

dan ini akak OE... first...

kak esah aka lawan dengki mendengki

MyEm0.Com

dia ni memang tak boleh duduk diam. tahunya nak dengki orang sampaikan ayah dengan ibu OE pun kena dengki dengan dia

dia kalau tak nak bagi dia mendengki, jangan bagi dia makan. nanti bila dia lapar, dia diam je...

dan kebiasaannya OE akan tak tahan dengan dia bila dia dah jadi macam-macam

5

cuba teka. yang ini adik OE ke, abang OE?

amen aka lawan berlawan sampai menangis

MyEm0.Com

hah! OE dulu tak nak adik. jadi bila dia lahir, ibu OE kata OE mengamuk marahkan ibu sebab bagi adik dekat OE...

“jahat betul OE waktu kecik-kecik”

lepas tu, waktu sekolah rendah, bila main dengan dia selalu panggil dia abang...

sekarang dah taklah. sekarang OE dah boleh terima kenyataan

6

ini satu-satunya adik perempuan OE yang luar ganas dalam ada taman fantasi

yome aka lawan WWE

MyEm0.Com

OE ni kalau dah datang tak betulnya, OE akan pergi tengok WWE. dah tu, bila tengah iklan, dia yang WWE OE sampai OE tak larat dikerjakan

memang ganas adik OE nie. dahlah badan dia besar ikut gen ayah OE. pengsan OE dikerjakan

dia kalau bab nak minta benda dengan OE, barulah manja. itulah dikatakan ganas tapi manja

“tak macho lansung”

9

last sekali, ini budak gumuk...

mukmin aka lawan bergelak sehari semalam

MyEm0.Com

dia ni selalu cakap macam orang tua. umur baru je 10 tahun tapi cakap macam atok umur 100 tahun

selalu, OE sengaja je bermanja dengan dia. dia sanggup tak pergi sekolah kalau tahu ibu OE nak ambil OE dekat stesyen bas kalau OE baru balik dari kelantan

huhu... dah start tak boleh nak lena... OE rindu rumah lagi...

“dahlah OE oi... awak tu bukan budak kecik”

okay kena stop dekat sini. OE nak pergi cari makan. lapar...

MyEm0.Com

“makan je si OE nie tahu”

itulah namanya kita perlu gunakan nikmat dunia. okay da...

OE kata kan...
“my family is everything to me. waktu jatuh, waktu bangun, waktu sedih, waktu gembira. diorang dulu yang OE akan ingat. tak ada yang lain. diorang dalam hati OE, diorang yang akan OE rindu sepanjang masa. malam atau siang. diorang yang OE rindu.”


Labels: , , , , , ,


0 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me