Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
kemas...mengemas...berkemas...kekemas...
Monday, November 8, 2010 @ 8:45 PM

salam...

argh! sudah hendak tengah hari. perut OE mula berkeroncong hebat. mana roommate OE nie...

“okay sila jangan salah anggap. OE tunggu dia sebab OE kirim makanan dekat dia tadi”

hari ni OE tak ada paper, jadi roommate OE tawarkan diri untuk membeli makanan untuk OE, OE apa lagi... terus je mengangguk

“OE sebenarnya malas juga nak turun. bayangkan OE duduk tingkat tiga. nak turun tu letih sikitlah”

pagi-pagi lagi OE dah macam orang buang tebiat. tak tentu pasal tiba-tiba celik mata je...

‘SUE... ada softner tak?’

“SUE itu adalah roommate OE ye...”

tak semena-mena je OE rasa nak membasuh hari ni. pepagi pula tu. celik-celik mata. macam mimpi ngeri je malam tadi

“perlu ke mimpi ngeri dulu baru nak membasuh?”

dan tetiba je OE hari ni jadi terajin tak tentu pasal. macam orang mengidam nak buat semua benda

“okay penggunaan ayat kamu salah wahai OE”

OE cabut sampul tilam OE, nak pergi MEMBASUH!

“dengan semangat tak tentu halanya”

OE pun pelik. dah siap semua, OE dok fikir. kenapa eh dengan OE hari ni?

nak kata ada...

....tekanan? tidak juga
...marah? tak juga
...bosan? tak juga
...buang tebiat? mungkin


MyEm0.Com

“OE sudah-sudahlah tu merepeknya”

biasanya, OE time marah je OE akan mulalah nak mengemas sana, mengemas sini.

tambah-tambah lagi takut OE tak dapat nak kawal marah nak beri penumbuk sekali dekat muka orang tersebut, kan?

“OE tolong jangan over. pernahkah kamu menumbuk orang? tidakkan?”

berbalik semula pada mengemas tadi...

lepas je basuh blanket yang berat macam anak badak berendam tu, OE basuh juga baju tilam OE sekali

lepas tu OE mulalah gatal nak susun sana, susun sini

“ini mesti ada makhluk yang membuatkan OE marah. adakah?”

habislah semua OE cuci, OE sental, OE susun, OE buat dan godeh apa yang patut sampai...

HAH! LEGA...

“perlu ke semua huruf besar?”

sebenarnya, OE walaupun jarang nak mengemas, tapi OE akan pastikan barang-barang OE tersusun

supaya...

...senang nak cari
...senang nak guna
...tak menyemakkan mata
...tak menyusahkan orang lain


basicly OE memang tak kemas besar-besaran. Cuma runcit-runcit

“bukan runcit macam kedai runcit tu ye. ini runcit-runcit mean sikit-sikit. perkayakan bahasa. ceh!”

bangun pagi, perkara wajib yang akan OE buat adalah...

DSC02070

ini dia.

“okay abaikan kebogelan tilam OE itu. bajunya sudah ditanggalkan terlebih awal”

mereka berenam ini kena duduk bersusun. bukan tubuhkan satu persatuan umpat sedunia. tapi, just duduk situ. jangan kacau mummy nak buat kerja

“ceh! perlu ke part meraban ni?”

takkan nampaklah dirorang terbiar dan berterabur atas katil OE. unless OE tengah tidur waktu tu. of courselah diorang akan tunggang terbalik macam mummy diorang

dan tadi, OE punyalah tak faham dengan diri OE, OE pun pergilah membasuh bakul-bakul yang OE ada

“semua bakul kalau boleh. asal dipanggil bakul, OE cekut je untuk basuh”

DSC02069

dan sudah tentu kamu-kamu tahu bakul apa ini kan? nampak je barang dalam bakul tu, orang dah boleh agak ini bakul apa

OE tak suka bawa atau tinggalkan bakul pinky and the brain OE nie dekat toilet. huh! OE paling-paling anti dengan itu

spesifikasinya begini...

“ada pula spesifikasi... ingat ni nak buat apa?”

okay. okay. macam ni...

kalau bakul ni dibawa ke toilet untuk mandi or what ever, sudah tetulah kita akan bawa masuk ke dalam bilik kecil itu

dan bila dah macam tu, dia akan terkena percikkan-percikkan buih-biuh sabun yang meriah alam yang kamu-kamu gunakan dan sesudah itu, dia akan meninggalkan tompokkan-tompokkan bila kering

“tambah-tambah lagi kalau yang malas nak bilas barang-barang dia bila dah keluar shower tu, kan?”

dan yang tinggal dekat bilik air pula... ini sebab OE tak suka menyakitkan mata OE, jadi of courselah mata orang lain akan sakit juga kan?

“yeye jelah OE nie. sila percaya dia ye...”

dan kemudian, bakul di bawah juga...

DSC02072

ini bakul magis OE panggil dia. yelah semua benda-benda magis ada OE letakkan di situ

tak perlulah OE discribekan satu-satu apa bendanya, kan? tengok pun dah boleh nampak apa bendanya

susunan sebegini, semenjak dari OE masuk dekat USM ni lagi dia macam tulah dia sampai sekarang. Cuma yang bergantinya, of courselah benda-benda magis itu kalau sudah kehabisan, dia bertukarlah, kan?

“OE... tolonglah singkirkan keskemaan kamu ketika menulis. bukannya nak menulis essey tingkatan 4”

lepas tu, OE attack pula wodrobe OE. actullay tak ada apa yang nak dikemas pun. Cuma saja-saja je nak menambahkan buang tebiat di situ. alang-alang dah penat, bagi perut kempis terus

“ada kena mengena ke penat dengan perut kempis?”

okay abaikan...

DSC02073

ini wodrobe OE. bila macam ni, bukankah mudah untuk kita mencari apa benda yang tersembunyi dalam wodrobe sebesar anak girafe nie?

“yelah anak girafe. dia tinggi dan kurus”

OE sebenarnya tak berapa suka dengan kekecilannya itu. memandangkan baju OE melambak dan banyak tak ingat dunia, OE tak tahu nak letak mana semua baju-baju tu

lastly, separuh je letak dalam wodrobe. selebihnya, beg yang pakai. lantak kaulah situ. OE tak kisah...

MyEm0.Com

dan seterusnya... ini kecil-kecilan je... sila pilih...

DSC02074

black or white? angel or devil? ghotic or ayu?

semua terletak di tangan OE...

“ceh! macam nak buat iklan lah pula. OE please stop it”

okaylah... makanan OE dah kesampaian. OE nak mamam dulu...

da...

OE kata kan...
“oppa (abang)... nanti bila dah kahwin, selalu-selalulah buat OE marah dan naik hangin. nanti, mesti rumah kita bersih licin dan licau OE kemas. okay kamu belum cukup matang OE oi... dah nak fikir pasal kahwin? ish!”


Labels: , , , , , , ,


0 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me