Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
nak berjalan, tapi banyak sesatnya...hailah...
Sunday, November 28, 2010 @ 10:17 PM

salam...

aloaloalo...

MyEm0.Com
apa kamu-kamu semua lakukan di waktu-waktu cuti sekolah ni?

yang penting jangan buat benda-benda tak senonoh okay. buat benda yang berfaedah sikit. tak kiralah mendatangkan keuntungan atau... keseronokkan

MyEm0.Com
“apa-apa jelah OE nie. nak buat pesanan penaja ke apa?”

OE sebenarnya saja je nak meletakkan sesuatu dekat blog nie. tak tahu nak buat apa di waktu cuti. idea lagilah... habis mengering

“kalah gurun sahaja, kan OE kan?”

nak tulis untuk blog macho nie pun kekeringan idea yang melampau

MyEm0.Com
jadi, OE nak cerita pasal OE pergi jalan-jalan tengok wayang jelah Sabtu hari tu

“dah buntu sangatlah tu. macam apa je rasa”

sebelum pergi jalan tu, adik OE, dia ni baru je lepas sunat minggu lepas...

“yelah... kan waktu cuti ni, semua orang pun nak bersunat. tak termasuk OE lah... adik OE je sunat. OE nak sunat buat apa?”

okay berbalik pada cerita OE. lepas hantar dia pergi klinik sebab nak cuci dia punya tu...

MyEm0.Com
“tak boleh nyatakan disini... kamu-kamu faham-fahamlah”

kitorang berlima pun bertolaklah. entah macam mana akak OE tu, ada dia boleh sesat pula

perjalanan yang sepatutnya tak sampai sejam dan jadi dua tiga jam

OE sikit punya penat duduk dalam kereta tu. dahlah kaki OE nie tak reti nak diam. asal akak OE bawa laju sikit je, kaki OE mulalah nak main break.

bayangkan orang duduk belakang main break, ada ke kena mengena?

MyEm0.Com
“sebenarnya OE fobia sikit naik kereta ni. tambahan lagi laju-laju”

berjam-jam kerjanya dok main break. mana tak penat. sampai kakinya kejang-kejang

“padan muka OE”

lepas tu dah pusing punya pusing, barulah dia teringat jalannya. dah kalah orang apa je...

“sadis”

belum sampai lagi tempat yang nak dituju tu, kitorang singgah makan dulu. dah kelaparan macam apa je sampai dah tak larat

singgah KFC... makanlah apa-apa yang ada untuk mengelakkan kebuluran bila nak pergi tengok wayang tu hah

dah habis melantak dan mentakedarah, terus je ke JUSCO Teberau

“OE serius first time pergi situ walaupun OE anak Johor. bajet tak suka berjalanlah tu, kan...”

OE tak adalah macam orang jakun tak pernah masuk Jusco... buat relax je

akak OE yang bersemangat, melulu je terus pergi panggung. pergi cari tiket. nak sangat dia tengok cerita NGANGKUNG

OE pun tak faham kenapa dia nak tengok sangat cerita tu sampai sesat-sesat jalan dia bawa kereta

“nasib baik minyak cukup”

kitorang yang lain ni pun nak buat macam mana, dah mengikut dan orang belanja pula tu, kenalah redha je...

masuk-masuk tu, adalah juga gelak sakan

MyEm0.Com
walaupun baru keluar iklan je. belum start lagi ceritanya, entah apa je yang digelakkan anak beranak. orang lain duk senyap je macam tengah menunggu hantu keluar

bagi OE, cerita ni, bolehlah... nak bagi bintang... errrr... entahlah

lepas habis tengok wayang, dah nak petang. cadang nak pergi lepak dekat KOTA ISKANDAR, sekali sampai-sampai, dah nak Maghrib

tak jadi lepak, cuma tengok-tengok lepas tu ambil gambar sana sini, terus je nak balik

dan paling tak boleh blahnya... SESAT lagi

MyEm0.Com
“hai pening kepala ini dibuatnya. memang hari sesat sedunia agaknya hari kitorang keluar ni”

dah sampai rumah, terbongkang kepenatan...

dahlah... tak tahu nak cakap apa lagi. penat... OE letaklah sikit gambar...

sebab kebanyakkan gambar yang diambil semuanya gegar... tangan semua gedik sebab tak larat, penat sangat...


“masa dalam kereta. baru je nak pergi. muka semuanya ceria lagi”


“ni pula waktu berhenti makan dekat KFC. itu adik OE yang baru lepas sunat”


“blue and pink. OE, ayah, akak. lepas tengok cerita waktu ni kitorang pergi solat Asar kejap”


“ni... errr... entahlah”


“menggedikkan diri walaupun dah nak gelap. belakang tu bangunan.... entahlah bagunan apa. yang penting ini waktu dekat KOTA ISKANDAR”

okay.... itu sahaja. OE nak pergi upload e-novel... dadadadada....

OE kata kan...
“ayah OE baru beli broadband masa OE start cuti hari tu. tapi, OE pula malas nak upload cerita, kenapa eh? alahai sungguh... tapi, OE tetap akan teruskan menulis tak kiralah apa cara sekalipun sebab menulis tulah cinta OE...


Labels: , , , , ,


2 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me