Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
ENTRY 10 PICTURE FOR IBU OE...
Saturday, January 8, 2011 @ 1:29 AM

salam...

Dihari Sabtu yang agak sejuk ni, OE nak hangatkan dengan masuk contest...
MyEm0.Com

“oh OE... adakah kamu demam? Ini baru first time kamu participate dalam contest ni... sejak bila layan contest ni?”

Oh sebenarnya OE masuk sebab dia punya pensyaratan mudah... amat mudah...
MyEm0.Com

Okey OE lupa nak bubuh siapa pemilik contest ini...

“uh! Betul ke ‘pemilik contest’? suka hati kamu je OE oi menggunakan perkataan...”

Inilah dia pemiliknya... Encik Sudirman Abdul Rahman...
10

“huh! Siap letak nama penuh itu encik lagi OE nie...”

Okey macam tajuk di atas... 10 PICTURE ENTRY BUAT IBU...
MyEm0.Com

“termasuk header itu enciklah ye... 9 plus 1 equal to 10”

Sebelum apa-apa, tengok dulu muka ibu OE yang cantik cun melecun vavavommm...
4

Ibu OE...
...dialah ibu
...dialah penjaga
...dialah cikgu
...dialah penglipur lara
...dialah doktor
...dialah kounselor
...dialah jantung hati
...dialah penguat
...dialah usahawanita
...dialah segala-galanya


MyEm0.Com

“err... panjang lagi kalau nak list nanti terlampau panjang pula kan...”


Ibu OE ni memang workaholic orangnya. Tak boleh lansung duduk diam

Dia asal duduk diam je demam... demam je mesti kena duduk diam-diam
MyEm0.Com

Apa je... apa je dan apa je yang OE buat... dia sokong dan dia mesti tahu... dan of courselah dia orang yang pertama akan tahu kalau ada apa-apa yang OE nak buat

Ibu OE nie seorang yang... boleh dikatakan manja dengan anak-anak dia

Asal balik rumah je, benda yang anak-anak dia kena buat sesuatu untuk dia

Dan antaranya...
...cabut uban dia (walaupun dia tak ada uban)
...sikat rambut dia (kalau dia bendera jepun)
...kemaskan rumah dia (ini memang mestilah)
...kemaskan kedai jahit dia (ini OE selalu tak buat)
...pilihkan baju dia kalau dia nak keluar berkerja
...mix and matchkan baju dan tudung dia (macam sama je dengan yang atas)
...jadi perunding image dia
...kena bebel dengan dia (oh ini dah keluar topik)


“alah ini pun banyak sangat... sampai tak terfikir”


OE dengan ibu OE nie dah macam kawan. Apa-apa kitorang boleh bincang bersama...

gelak bersama...
3

hangout bersama...
2

Berangan bersama...
1

Oh sudah tentulah saya sayang ibu saya beribu ribu ribu ribu lemon...
MyEm0.Com

“encik buat contest tanya... kenapa anda sayang ibu anda?”

Oh... oh... oh... kerana apa ye?

Sudah tentulah sebab...

...dia ibu saya
...dia dah jaga saya yang terlampau banyak kerenah ni
...dia dah buat semua benda untuk membesarkan saya
...dia... dia... dia... dia adalah segala-galanya untuk saya

“opss... saya pula... OE lah...”

Memang kalau nak cakaplah... memang susahlah rasanya dia nak menjaga anak-anak dia yang berlima ni...
8

“ini pun dia pernah kata... ‘kalau ibu tahu, banyak-banyak anak pun tak apa’...”


Uh... OE memang solute ibu-ibu yang ada di luar sana. Macam mana dia didik anak-anak diaorang sampai jadi orang yang berguna, kan? Lagi-lagi yang anak ramai tu kan...

“ini entry untuk hari ibu ke?”

Balik semula pada cerita ibu OE...
5

Ibu OE sangatlah kelakar bila dia nak jadikan sesuatu benda tu logic dek akal terutamanya bila dia tengok cerita

Huh! Janganlah bagi dia tengok cerita spongebob ke, wanderpets ke... jangan lebih baik...
MyEm0.Com

Nanti dia akan persoalkan... ‘eh! Tadi benda tu dah mati, kenapa ada balik?’

Hailah.... yang jadi mangsa menerangkan... laki dialah kan siapa lagi... hah ini dia...
6

“diorang memang suka ambil gambar ala-ala orang honeymoon gitu kan...”

Oh insyaAllah bulan 3 nanti diorang akan pergi honeymoon ke Dubai... oh I’m jealous right now...
MyEm0.Com

“okey OE... sudah cerita tu... nanti sampai 20 page kamu punya entry nie...”

Pasal yang sedih pulak...

“alamak macam mana nak ambil mood sedih tiba-tiba ni? Okey OE cuba”

Memandangkan OE dengan ibu OE nie rapat... dari kecil sampai ke besar gedabak macam ni kan...

OE masih duduk bawah ketiak ibu OE yang ehem... ehem itu... Oh saya rindu okey nak duduk di situ di waktu sejuk begini...
MyEm0.Com

Nak kata OE nie anak yang baik sangat tu taklah... OE ada jugak tak dengar cakap ibu OE... ada jugak buat ibu OE mengalirkan air mata sebab OE

“ayat dah mula nak skema... OE kalau sedih je skemalah encik buat contest...”

Dan OE pernah tengok ibu menangis sungguh-sungguh sebab OE... waktu tu adalah OE buat something sampai ibu cakap OE nie anak derhaka...

“huh! Tapi... tapi... tapi.... OE dah mintak maaf...”
MyEm0.Com

Okeylah sedih sangatlah yang ini...
MyEm0.Com

Pasal benda yang OE nak buat a.k.a impian a.k.a azam untuk ibulah pula...

OE nak...

...realisasikan impian ibu yang nak sangat OE ada DR. a.k.a doktor dekat depan nama OE
...nak jaga ibu sebab OE nie anak yang paling susah nak dijaga, jadi OE kena jaga ibu
...OE nak bina mahligai paling indah untuk ibu (ibu kata tak perlu besar tapi kena penuh dengan kasih sayang)
...buat ibu tersenyum sebelum dia pergi tinggalkan OE
...jadikan ibu orang yang paling utama dalam hidup OE
...bagi ibu OE menantu lelaki bernama AZAM? (oh kalau boleh apalah salahnya...)


“lagilah banyakkan kalau impian... ini jelah dulu encik contestant... Eh... salah... encik buat contest”

Last but not least... ini gambar OE, ibu, ayah dan adik demuk...
9

Eh... nak tunjuk lagi gambar ibu OE... inilah ibu OE... jadi lecturer pun boleh...
7

Okey OE berlalu dulu...

OE katakan...
“orang kata kalau kita tengok muka ibu, dapat pahala. Kalau buat baik dengan ibu dapat pahala. Tapi bukan pahala yang dikejar tapi kasih sayang ibu yang OE mahukan...”


Labels: , , , , ,


5 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me