Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
ROOMIE & JULIE TIME!
Sunday, January 23, 2011 @ 1:42 PM

salam...
MyEm0.Com
oh OE tak tahu kenapa pagi tadi OE rasa macam ada butterfly dalam perut OE...

OE rasa penat, nak tidur... but I can't...

penat rasanya tergolek ke kiri dan kanan tanpa melelapkan mata walau sedetik pun...

"skema di situ ayatnya..."

dah tak boleh nak tidur, OE pun blur tak tahu nak buat apa. bangun, pergi ambil air sambil basuh muka...

masih lagi blur... mata mengantuk tapi perut tak sudah-sudah rasa macam ada benda je...

"oh mungkin cacing agaknya... OE nie tak pernah ambil ubat cacing agaknya"

entahlah tu. tapi rasa macam ada someting yang tak kena je. dahlah penat berjalan sebelum tu

ah... cakap pasal berjalan. OE dengan roommate OE cipta sejarah hari ni

"sejarah kecil-kecilan je. untuk kita-kita"

buat pertama kalinya kitorang keluar bertiga. hanya kitorang bertiga tanpa orang keempat mahupun kelima

"jakun ke apa OE nie... macam orang apa je sampai nak cipta sejarah"

yelah selalunya keluar, yang ini ada, yang tu mesti tak ada. paling koman pun OE keluar sendirian berhad....

tapi kali nie kitorang tak rancang pun. belezup lezup terus je jadi nak keluar bertiga...

"sepanjang 6 bulan duduk bersama, tak pernah sekali pun keluar bertiga?"

oh that's right... tak pernah...

jadi kitorang pun merakamkanlah sejarah kitorang nie dengan jayanya...

OE simple-simple je keluar. tak ada vavavoom... sikit jelah...
MyEm0.Com

waktu nie teman roommate OE, SUE beli kasut. dia kata kasut dia yang lama sakit kaki kalau pakai, jadi... pergilah beli kasut

OE tunggu je sambil berangan sendiri...

than, after that kitorang pergilah berborong di mydin yang bertentangan dengan kedai kasut tersebut...

"skema lagilah OE kamu punya ayat..."

tak adalah beli apa pun, OE macam biasa, orang lain borong, OE window shoping

tapi window shoping OE membawa kepada OE yang beli banyak... ailah...

dah siap kitorang borong satu mydin... 'buat apa bayar lebih' (tagline mydin)

kitorang pun pergilah watson...
MyEm0.Com

roommate OE, IJA pula nak membeli dia punya eyeliner...

gasak... kitorang pun ikut je...

lama tak lamalah kitorang dekat situ... aircond sedap...
MyEm0.Com

dah siap memeningkan kepala akak-akak dekat situ dengan gelagat kitorang, akhirnya IJA beli nie untuk kitorang...

benda alah yang letak kat telepon tu... cute sangat... pooh... I like pooh...

dan ada jugak benda yang dia beli sebelum kitorang pergi MAKAN!
MyEm0.Com

perkara yang paling dinanti-nantikan sebab dari pagi OE tak makan...

"itulah OE kalau dah tiba hari malas dia. makan pun dia malas"

dan startlah kitorang punya misi merakamkan sejarah kitorang...
MyEm0.Com

nak suruh akak cafe tu tolong ambilkan gambar kitorang bertiga, sekali akak tu macam blur.
MyEm0.Com

tak jadilah nak suruh dia

dan hasilnya...


OE and IJA (the youngest one)


IJA and SUE (sama baya dengan OE)


OE and SUE sambil memegang hadiah cute masing-masing


OE and IJA again... sambil... nak tunjuk bibir kitorang sebenarnya sebab IJA baru beli lipglos baru... but IJA tertutup mulut dia... kesian...

dan of courselah bila makanan dah sampai, kitorang pun MAKAN!

makanan OE, nasi goreng daging merah

DAGING! dah 5 hari OE mengidam nak makan daging... akhirnya...
MyEm0.Com

dapat jugak OE makan daging...

okey sekian... OE berlalu dululah ye...

OE katakan...
"kadang, kita tak realise pun masa tu berlalu begitu cepat sampaikan masa untuk di spend bersama pun, tak ada. tapi, we make it... walaupun sekali... jadilah..."

Labels: , , , , , ,


2 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me