Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
errr... do I know you?
Saturday, February 12, 2011 @ 5:29 PM

salam....

Pagi ni, sebelum pergi kelas, buka je pintu, tiba-tiba ada orang yang tak dikenali menegur OE.

“awalnya akak keluar hari ni. Kelas apa?”

– dalam bentuk yang diubah tatabahasa dan diskemakan

OE pandang muka dia. Actually, dia jiran depan bilik OE

“pergh! Tak ingat OE nie. Jiran depan bilik pun dia tak kenal”

Okey... OE memang kurang sikit dalam bab kenal mengenal ni

But, satu yang OE tak faham atas teguran dia tu. I mean, teguran jiran OE tu

“apahal pulak?”

Yelah... sebab dia tak pernah tegur OE. Sepanjang 6 bulan plus 2 bulan setengah OE jadi jiran dia, sekali pun dia tak pernah tegur OE

Sampaikan OE terpinga-pinga sekejap lepas tu (waktu nak berjalan ke kelas yang sebenarnya tak ada kelas pun hari ni) OE mula tertanya-tanya pada diri sendiri

MyEm0.Com

-aku dekat dunia mana sekarang ni?

“skemalah OE nie...”

Yang selalu tu, adalah dia tersenyum pada OE

Yelah, OE nie orang murah dengan senyumanlah katakan...

MyEm0.Com

“nak membangga dirilah tu”

Eh taklah macam tu...

Dah berselisih dengan orang, of courselah dengan secarra automatiknya OE akan senyum. Nanti kalau masam je, orang kata kita sombong pulak, kan...

Balik semula pasal cerita tadi

Yang menjadi tanda tanya besar dalam kepala otak OE sekarang ni adalah...

MyEm0.Com

“she did mentioned my full name. Dia kenal aku?”

- poyo

Sekarang OE confuse sama ada OE pernah kenal dia atau dia je yang kenal OE atau OE je yang kenal dia

Huh! Tak faham...

“oh! Dah panjang tulis baru perasan yang ini entry pertama untuk bulan February nie”

Bulan February = Bulan Cinta

MyEm0.Com

“err... perlu ke?”

Nak buat macam mana. Minggu lepas OE diserang demam + batuk + hidung berair macam air pancut

MyEm0.Com

Panadol + ubat batuk + antibiotik + gula-gula woods yang tak sedap. Semua OE sebat.

Dan Alhamdulillah minggu nie OE dah sihat. Yahoooo...

MyEm0.Com

“jangan dah sihat je, terus tak ingat dunia OE oi... bawa-bawalah bertaubat”

Nak tengok muka orang sakit?


Ni dia. Sakit... tapi disebabkan cuti dan nak berjalan jugak, OE menggagahkan diri

Dapatlah pergi pantai (tapi OE tak mandi pun) dan tengok cerita malam chinise new year

MyEm0.Com

“eh... ye ke malam chinise new year? Alamak. Hilang ingatan”

Sebab waktu tu tengok cerita cina dan tajuk? Tak sempat nak tahu tajuknya apa

But, not bad. Kelakar sampai ketawa angkat kaki walaupun waktu tu tak sihat

Hah! Dahlah. Sampai sini je

Okey... OE berlalu dulu

OE kata kan...

“minggu nie ada cuti MaulidurRasul dan keesokkan harinya, OE ada test. Jadi, selamat menyambut MaulidurRasul juga wish me luck for the test okey”

MyEm0.Com

Labels: , , , , , ,


0 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me