Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
ini bukan entry VALENTINE DAY...
Sunday, February 13, 2011 @ 1:35 PM

salam...

Disebabkan hari ni sedikit special, OE pagi-pagi lagi dah mencelikkan mata

MyEm0.Com

“special macam mana tu OE oi”

Okey... sila jangan disalah ertikan dengan tarikh 14 February dan juga hari spacial ini ye

Err... macam mana ye nak cakap...

Dulu waktu OE kecil, dalam umur lingkungan 3 tahun macam tu, pada tarikh nielah yang ibu OE kata, OE menangis

“oh... bukan nangis for the first time to taking the first breath”

OE menangis sebab dapat ADIK

MyEm0.Com

Ibu OE kata, waktu tu ibu OE sedih sebab OE menangis dan cakap dekat ibu...

“kenapa ibu bagi orang ADIK?”

– ayat diolah sedikit. Takkanlah budak kecik cakap skema, kan...

Entah kenapa waktu tu tak boleh terima kenyataan yang OE ada ADIK lagi

“bajet nak jadi anak manja sepanjang hayat”

Okey tutup cerita lama... inilah yang sebenarnya OE nak cakapkan... hari ni ada orang tu, sambut birthday dia

Huh!

HAPPY BIRTHDAY BUDAK PERASAN COMEL...

Entah apa yang dia buat untuk sambut birthday dia atau entah apa yang kawan-kawan dia duk pedajal dia untuk ucapkan bithday pada dia?

MyEm0.Com

Hadiah?

MyEm0.Com

Oh akak mu tak ada duitlah waktu ini... tahun depan tuntut double okey. Tu pun kalau ada duitnya...

“heh! Aku tak kerjalah sekarang nie... income tak ada. Jadi tak ada masa nak belikan kau hadiah... huhu jahat sungguh”

itu yang OE tertanya-tanya sebelum tidur semalam sebab OE tidur sebelum pukul 12

tapi yang pentingnya... kau dah tua lah. Err... 91 tahun?

MyEm0.Com

“saja dengki. Entah betul entah tidak umur dia tu ditebalikkan. Ke, adik OE tu dah 20 tahun? Erk!”

Gambar birthday boy mesti nak letak... just nak bagi gambaran betapa tuanya makhluk tersebut...

Yang ni waktu pergi mandi Pantai Puteri, Melaka. Dan yang paling seksi tulah orangnya

Ini waktu raya sebelum nie... (tua kan...)

Okey dua gambar je cukup... nanti orang terlupa ni blog sapa

“perasanlah OE orang nak ingat kau”

Dan for the second time dan disebabkan OE tak mahu membazir kredit kononnya untuk mengucapkan hanya perkataan ini (jahat betul ini orang)

MyEm0.Com

Sedia... mula...

“Orang Jepun sebut, otanjōbi omedetō gozaimasu. Kalau bahasa Prancis pula, bon anniversaire. Dekat Arab, diorang gunakan kul 'am wa antum bekheir. Buon compleanno pula, dari Itali. Bahasa Cina diorang sebut, shēngrì kuàilè. Orang India guna, iniya pirandha naal nalvaazthukkal. Dari Thailand pula sebut, sùk wan gèrt. Last but not least, orang Korea ucap, saengil chukha hamnida.”

– OE petik dari manuskrip SHE’S MY MAID... novel OE yang bakal keluar

Oh... sudahlah mahu mengucapkannya...

Pesanan untuk orang tua:

...sekarang dah tua, jangan nak asyik berangan je

...sekarang dah tua, jangan asyik nak usha awek dan memperbanyakkan awek je, cari yang sticklah beb

...sekarang dah tua, fikir-fikirkanlah pasal masa depan kau, jangan banyak main je

...sekarang dah tua, fikirkan tu, biar matang beb

...sekarang dah tua, jangan jadi pemalas. Pergi basuhlah boxer kau tu weh

MyEm0.Com

“sengaja bagi pesanan maut untuk si tua”

Dahlah... entry untuk si orang tua, tak boleh panjang-panjang. Nanti mata kabur nak baca

Okey... OE berlalu dulu

OE katakan...

“kadang tu kita bergaduh, bertampat, berterajang dengan adik-beradik kita. Namun, kita takkan mampu membenci dia kerana pertalian yang kita ada antara adik-beradik itu membuatkan kita saling sayang menyayangi sungguh pun kata-kata itu tidak terluah di mulut”


Labels: , , , , ,


2 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me