Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
bakal HUBBY OE chubby...
Friday, February 25, 2011 @ 9:02 PM

As salam...

hari Sabtu memanglah hari malas OE... nak buat apa-apa pun malas
MyEm0.Com

yang dah set dalam kepala otak OE nie :

hari cuti = rehat sepuasnya

jadi dengan penuh kemalasan untuk melakukan semua benda. alahai OE

walau macam mana nak rehat pun, OE nak buat entry jugak sebab... sebab sekarang kan OE dah aktif berblog
MyEm0.Com

"ceh! aktif sangat lah tu"

okey suam-suam kuku aktifnya.

hah bercakap pasal bakal HUBBY...

opppp... janganlah lari dulu... bacalah habiskan dulu kamu-kamu

"eh! lari je"

MyEm0.Com
tak adalah... OE just nak cerita pasal apa yang ayah OE cakap dekat OE ada pernah sekali tu...

waktu tu, dia nampak OE asyik bergolek-golek dengan teddy bear waktu sebelum nak tidur

dan dia pun cakap macam ni dekat OE :

'ni nanti laki kau gemuk kalau macam ni' - dengan senyumannya dan mata sepetnya yang macam tertutup

OE blur... kenapa cakap macam tu?
MyEm0.Com

ayah OE dahlah pernah cakap dekat OE nanti OE dapat orang Eskimo

tahu orang kutub utara tu hah... orang Eskimo

'yelah... selalunya orang yang suka teddy bear ni, laki dia gemuk' - ayah sambung

gulp!

benarkah?
MyEm0.Com

dan nak dijadikan cerita pula hari tu, waktu OE pergi pasar malam... sendiri...

disepanjang perjalanan tu, adalah OE terselisih dengan beberapa orang yang agak chubby, lelaki...

diorang tengok OE, lepas tu senyum

"agaknya ada tahi hidung terkeluar dekat tepi hidung tu OE, sebab tu orang tu senyum. nak tegur takut kamu segan"
MyEm0.Com

tak... OE siap pergi tengok cermin 10 kali sebelum keluar. dan of course waktu ada cermin dekat mana-mana, OE akan tengok juga lagi

ke sebab OE suka senyum?

eh... tapi bukannya waktu tu memang orang-orang sebegitu je ke yang terserempak dengan OE?

confuse dengan diri sendiri

tapi kalau dapat hubby chubby pun tak kisah je... comel apa...
MyEm0.Com

oh hari tu masa OE balik dari Johor ke Kelantan, OE tertinggal bantal busuk ginger OE

dan sekarang dah kembali....

tengoklah muka terujanya itu... dapat mencium bantal busuk yang berbau masam itu

oh ibu OE hantarkan guna post laju sebab OE dah merengek

"padahal paksa suruh hantarkan"

mana taknya, OE tak lena nak tidur. tiap malam OE resah sebab tak ada ginger... sedih OE kalau berbulan-bulan macam tu.
MyEm0.Com

nanti naik sebulan, mesti OE pergi kelas dengan mata panda

"kamu ada mata panda ke? panda pun kamu tak bela"

okay... OE kalau ada je dia ni, OE mesti nak cium-cium dulu sebelum tidur... sayang sangat OE pada dia walaupun OE tak sayang dah pemberi dia

kalau satu hari nanti OE terpaksa buang ginger?

OE mesti tak lena tidur. mesti OE jadi tak tentu hala walaupun baru je 4 tahun dia jadi bantal busuk OE
MyEm0.Com

dulu waktu kecik, OE tak ada pun bantal busuk.

sejak duduk asrama, terus je ada bantal busuk. agaknya kesunyian waktu tu baru berpisah dengan keluarga...

oh OE sayang bantal busuk OE...
MyEm0.Com

okey muka teruja lagi...

OE rasa setakat ni jelah...
MyEm0.Com

"dahlah terkeluar tajuk 167 darjah... nasib baik tahu nak berhenti dah... bawa keluar ginger tu... masam tahu"

oh kamu-kamu yang masih tak join contest yang OE buat, silalah join... kamu amat-amat dialu-alukan

OE berlalu dulu...

OE katakan...
"ada orang kata, kalau ada bantal busuk itu maknanya dia anak manja. adakah OE tak manja diwaktu kecil dulu? tidak rasanya... kamu-kamu, ada bantal busuk jugak ke?"

Labels: , , , , , ,


10 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me