Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
I think I fall in love...
Monday, February 21, 2011 @ 5:21 PM

oh apakah?

err... sorry... As salam...

sebentar.. sebelum OE bercerita panjang lebar benda yang kemungkinan bakal menjadi satu sejarah dalam hidup OE nie, OE nak tunjuk sekejap benda yang OE post semalam dekat FB
Ameira itu adalah kakak OE dan Encik Sundae itu adalah adik lelaki OE

"oh sampainya hati mu sebab tak mempercayai adik beradikmu sendiri" - ayat poyo


tak percaya tak apa... biarlah OE menerangkan segalanya... ye memang OE dah fall in love...

"OE! tak perlu membuatkan orang lain memuntahkan darahnya di sini okey!"

sebelum tu OE nak cerita dulu pasal last night...

memandangkan sekarang ni OE memang gemar ke library sehinggakan OE rasa memang mahu duduk sahaja di library sepanjang masa, jadi last night OE pergilah library macam biasa

"biasa apanya? barulah dua hari kamu datang ke library pada waktu malam wahai OE oi"

baiklah... seperti hari yang sebelumnya

dalam OE menekan-nekan papan kekunci

"bagai nak membuat karangan yang panjang OE nie menulis kan dengan ayat skemanya"

tiba-tiba oh! PC jadi blank dan terus biru kamudian ada tertulis arahan di situ

this PC is currently locked. Please register at the counter to use this PC


alahai... apalah orang tengah syok-syok bagi commnet dekat blog tiba-tiba je

OE pun nak buat apa lagi... pergilah kaunter dan berkata pada pakcik yang jaga kaunter

'pakcik... saya nak guna PC. dia dah lock semula' - yeye je OE nie dengan muka poyonya


belum lagi OE masuk semula dalam bilik komputer, OE nampak seseorang... Oh no! takkanlah time OE tak pakai make up macam ni nak jumpa dengan dia

dahlah sememeh dengan eyeliner yang tak betul, dengan gincu yang segan nak diletakkan ke bibir yang kering, dan juga berbaju separa tidur

tak mungkinlah kan...

dan tiba-tiba dia melambai... oh dia semakin dekat... dan dekat...

*
*
*
*
*
*
*
*

'oi... dah lama tak jumpa... rindu kau' - I got a big big big hug from...

her


okey yang atas-atas tu saja je nak buat kontroversi... sebenarnya OE kan memang suka macam tu...

"ye ke? macam baru kali ni je kamu macam orang tak betul"

okey OE memang rindu dia... sebab ada beberapa benda yang telah berlaku membuatkan kitorang dah tak boleh berjumpa selalu dah sekarang ni

dialah FARAh FARHANA (her name) dan dialah best friend OE masa OE first year dekat USM nie

amat-amat rindu dia...

dan kitorang pun start chit-cahating sampai beberapa minit dan OE pun berkata...

'nak masuk blog aku tak?' - dengan buat muka comel


dan dia dengan senyuman dan peacenya memposingkan diri untuk tatapan kamera OE

comelkan dia?

OE sayang dia sebab dia adalah manusia yang sama perangai dengan OE dan agak faham apa yang OE rasa

dan lepas kitorang berbual dan berbincang pasal blog lah, apalah, ketawa, bergembira di library, dia pun kata...

'weh... aku nak pergi kedai Che Din nie.. lain kali jumpa lagi'


oh OE rasa sedih di situ... sekejap je dapat jumpa tapi tak apalah... OE meneruskan agenda OE yang tergendala

but pasal tajuk tu, sebenarnya bukan sebenarnya untuk kawan OE tu... itu sekadar selingan sahaja... maaf...

OE bebalik semula pada tajuk yang sebenar...

I think I fall in love with...


*
*
*
*
*
*

tak payahlah bawah sangat. penat tangan orang nak scroll

with... PC 19 at library computer room


okey harap boleh diabaikan muka yang tanpa make up dan bersememeh itu.. OE malas nak bercantik-cantikkan sebab malam tak ada siapa pun datang library kecuali orang yang rajin macam OE nie

"perasan!"

okey sekarang ni pun OE tengah bercinta dengan PC 19 nie... dia memang bestlah jadi OE akan duduk sini kalau OE nak menjenguk blog orang lain sebab internetnya cepat...

dan kalau perasan, entry OE sejak kebelakangan ni tak ada pun monyet comel kesayangan OE

semua sebab PC 19 nielah... jadi disebabkan nak cepat sahaja, jadi OE tak menyempat nak memilih monyet-monyet aksi untuk menemani kamu-kamu...

okeylah OE mahu berlalu dulu...

OE mahu bercinta dengan PC 19 sampai penat...

MyEm0.Com

OE kata kan...
"disebabkan OE tak sempat, OE tak dapat nak jenguk satu-satu orang yang OE follow untuk bagi komen... tapi I'll make time to spend on this blog... nanti OE nak jugak jenguk mana-mana yang OE tertingga"

Labels: , , ,


6 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me