Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
multitasking or multipurpose?
Wednesday, February 23, 2011 @ 8:44 PM

As salam...

oh sejak kebelakangan ni OE tak tahu apa yang hendak OE katakan...
MyEm0.Com

"apa yang OE membebel nie?"

tapi sekarang ni OE tengah kekenyangan sebab baru lepas lunch...
MyEm0.Com

jadi OE ingatkan naklah buat satu entry sebab sejak kebelakangan ni asyik je OE tengok roommate OE nie buat dua tiga kerja dalam satu masa

benda ni OE dah lama perasan pada diri OE, tapi OE buat tak kisah sebab OE tahu benda tu, hanya OE sorang je yang ada

"mungkin juga ada pada orang lain. but kebanyakkannya tak ada benda ni"

bukannya sixsense atau apa-apa yang berkaitan dengan benda yang tak wujud...
MyEm0.Com

benda ni sebenarnya ada pada setiap wanita. mostly ada benda ni atau dalam kata lainnya ada bakat ni cuma antara sedar dan tidak je

maacm OE, OE adalah seorang girl yang lansung tak boleh buat beberapa kerja dalam satu masa

lebih senang dikatakan... OE nie bukan jenis yang MULTITASKING punya girl
MyEm0.Com

alahai kesianlah siapa yang dapat OE nie kan...

maksud OE dengan perkara OE BUKAN JENIS yang MULTITASK adalah...

orang lain boleh buat...
memasak + membasuh + menyidai + cuci pinggan + korek hidung

but OE...
kalau buat for example basuh pinggan... OE hanya boleh basuh pinggan je

orang suruh OE korek hidung sambil cuci pinggan, mesti OE tak boleh nak buat punya. lepas tu orang tu mesti OE malas nak tegur sampai beberapa ketika
MyEm0.Com

orang lain boleh buat...
mendengar lagu + baca buku + mengorek pensil + mencatat benda

but OE...
hanya boleh dengar lagu je dan karok dan kalau nak study, jangan buka lagu...

nanti mesti OE jadi pening-pening siput macam tu... dah tu kalau orang suruh menulis, OE akan khusyuk menulis sampaikan kalau orang bercakap OE takkan dengar

orang lain boleh buat...
mandi + gosok gigi + buang air kecil + sympoo rambut
MyEm0.Com

but OE...
kalau OE gosok gigi, just gosok gigi
MyEm0.Com
tak boleh nak campur adukkan benda-benda lain

kalau OE campurkan OE pun jadi kucar kacir macamlah orang gila jadinya... rambut entah ke mana... silap-silap buang air pun tak cuci...

"opss... apadah..."

orang lain boleh buat...
bercinta + berkawan + mengeratkan silaturrahim

but OE...
kalau ada boyfriend (ini dulu punya kisah) OE tak boleh nak berkawan dah... OE duduk focus dengan dia je dan kawan OE entah terjunam dekat mana pun OE tak tahu

kalau OE berkawan, OE tak adalah boyfriend.. macam sekarang nilah...
MyEm0.Com

okeylah panjang sangat penerangannya... yang pentingnya OE memang bukan orang yang multitasking... selalau kena marah kalau OE buat sesuatu tu dengan lambat dan slow

sebab OE buat satu demi satu.. dah habis yang ini, barulah pindah pada yang lain...

dan janganlah suruh OE banyak benda dalam satu masa. boleh buat OE yang cool dan control macho nie naik angin tak tentu pasal macam waktu tu datang bulan pula kan
MyEm0.Com

about MULTIPURPOSE pulak...

"eh betul ke ejaannya itu? untuk memberi maksud serba guna"

okeylah bab yang itu... OE bolehlah...

OE boleh jadi...
kawan
lawan
sahabat
kenalan
girlfriend
anak
tukang buat orang ketawa
tukang buat orang nangis


MyEm0.Com

"eh! pulak macam tu. orang lain pun boleh jugaklah OE dahlah multipurpose.... bukannya multipurpose tu untuk barang je ke?"

okeylah... OE rasa OE dah banyak mengeluarkan perkataan pelik ni

OE berlalu dulu...
MyEm0.Com

OE katakan...
"OE ingatkan nak buat contest... nanti kamu-kamu mahu masuk tak? OE buat contest yang senang dan hadiah... mungkin menarik bagi sesetengah orang dan mungkin jugak tidak. tapi OE nak buat yang senang-senang jelah memandangkan ini dikira kali pertama OE buat contest kan"


Labels: , , , ,


6 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me