Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
si BULU & si DURI
Monday, February 28, 2011 @ 3:10 PM

As salam...

oh semalam dah lepas masuk entry pasal OE rindu family OE, kakak OE balas comment OE. nak tengok sambungan semalam?

di bawah ye...

kadang-kadang OE terfikir...

'jiwang jugak ayah aku ni'

kadang tu nak gelak pun ada. tapi kalau ayah OE depan OE, mesti kena gelak punya. tambah-tambah lagi kalau adik-beradik OE semua ada. mesti diorang pun bantai gelak sama

memang itulah ayah OE
MyEm0.Com

okey hari ni OE bukan nak bercerita pasal benda yang sama.

kalau nak rindu tu, memang rindu je terus. jadi cuba meletakkan rindu tu ke tepi

"habis rindu pada dia. tak ada pun kamu letak tepi?"

itu lain ceritanya ye... itu nanti-nanti cerita
MyEm0.Com

dan minggu lepas sebenarnya ada jual-jualan dan OE macam biasalah kalau yang menjual tu orang yang OE kenal, OE akan nak tolong diorang punya

tak banyak pun, sikit jadilah. dari tak ada kan

kesian diorang berpenat lelah membanting tulang
MyEm0.Com

"ini nak buat kata-kata penghargaan ke apa?"

oh sudah semestinya tidak.

OE nak cerita sikit je pasal si BULU & si DURI

oh sudah semestinya bukan haiwan peliharaan. ingat haiwan peliharaan je ke ada nama?

ia hanyalah sekadar...

|
|
|
|
|
|
|
\/

KAKTUS

OE dengan si BULU

OE dengan si DURI

oh OE suka bagi orang kaktus dan suka juga mengumpul kaktus

disebabkan OE duduk asrama, tak bolehlah bela banyak-banyak. nanti nak balik susah. lagipun, sekarang OE susah sangat nak cari benda ni

dulu ibu OE ada hadiahkan OE kaktus masa tu OE tingkatan 3 kalau OE tak silap

tapi ada tangan yang panas dan terus je kaktus OE mati sebab orang tersebut tak pandai nak jaga tapi sibuk nak memanjakan kaktus OE

adik OE lah tu. ada dia pergi siramnya hari-hari kaktus OE tu habis meninggal semuanya
MyEm0.Com

nak kata mahal kaktus comel-comel ni, tak adalah. murah je

tapi disebabkan OE sayang kan dia, mahal ke murah, tak jadi masalah kan
MyEm0.Com

oh yang si BULU, OE bela dari tahun lepas lagi dan si DURI baru je OE beli

harap diorang boleh hidup bersama

"apa ingat ini ikatan rumahtangga ke boleh hidup bersama?"

macam OE kata tadi, kaktus memang senang nak jaga
MyEm0.Com

sebabnya:
1- tak payah nak siram tiap hari
2- tak payah nak berbaja
3- kalau rasa nak suruh dia membesar, ganti je pasu dia
4- kalau nak manjakan dia, just cakap je dengan dia. pokok pun satu terapi untuk kita
5- tak banyak meragam. tak perlu nak cari sabut kelapa ke, apa ke

"eh OE... kamu ingat nak cakap pasal orkid ke? orkid je mengada-ngada nak duduk tempat tinggi lepas tu nak hidup dengan sabut"

okey... itulah dia kawan-kawan kecil OE sekarang ni

jadi, sesiapa yang tak tengok lagi contest OE, pergilah tengok. kalau nak join pun boleh juga ye
MyEm0.Com

OE berlalu dulu...

OE katakan...
"nak tahu kamu ni ada green hand atau hot hand (tangan panas) kau cuba bela pokok atau tanam pokok. kalau pokok tu tumbuh, maknanya kamu green hand. dan sebaliknya untuk orang yang hot hand. orang kata, hot hand ni orangnya suka merosakkan barang. awas..."

Labels: , , , ,


36 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me