Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
OE macam anak patung?
Wednesday, March 2, 2011 @ 2:48 AM

As salam...

oh begitu tidak ada kesempatan hari ni OE nak update awal sebabnya :

OE malas...
petang OE ada test yang tak susah...

okey OE memang seorang yang malas ye... if you want to know
MyEm0.Com

"tak ada orang pun nak tahu"

memandangkan hari ni tak adalah apa-apa benda yang nak diceritakan pun sebab benda yang exitednya adalah semalam

jadi, semalam OE dah buat entry untuk kaktus-kaktus OE, jadi OE tangguhkanlah ke hari ni

"benda apa je yang exited sangat tu? macam best je"

oh tak adalah apa benda pun...

semalam, on my way nak ke cafe, tiba-tiba OE terserempak dengan Ady Putra klon lagi?
MyEm0.Com

oh bukan... itu of courselah OE tak ada lagi mengalamai mimpi indah sebegitu

cuma OE terserempak dengan kawan OE...

dia ni...

...satu matrik dengan OE
...ex-roommate OE waktu dekat matrik
...satu U dengan OE
...course yang tak sama dengan OE yang pentingnya

dan dah lama OE tak jumpa dia walaupun kitorang satu U... jadi bila dah jumpa...

WAH! LAMANYA TAK JUMPA

"biasalah tu kalau perempuan dah berjumpa. kalau tak melompat-lompat sambil berpegangan tangan tu memang tak sah"

jadi dengan spontannya dia pun cakap dekat OE:

'dah lama tak jumpa. dah macam anak patung sekarang'
MyEm0.Com

okey dia yang cakap, bukan OE yang sengaja state eh

"ceh padahal dah kembang macam apam"

malulah saya...
MyEm0.Com

okeylah... tang mananya yang OE nie nampak macam anak patung? cuba cerita...

okey gambar ni dibuat header... perasan anak patung
MyEm0.Com

"nak membanggalah tu ada header baru. menyampah"

dah tu, habis sahaja di situ setelah kitorang berpeluk-pelukkan melepaskan rindu...

dan petangnya, OE pergi kelas. kelas ganti biasalah tu hidup sebagai student

"OE... kamu punya penulisan semakin baik dan skema tahap karangan SPM Semeon"

dalam khusyu' mendengar lecture, tiba-tiba pensyarah tu pun menyeleweng sikit dari tajuk sebenar
MyEm0.Com

"macam kamulah OE. kamu kan suka lari tajuk"

tak adalah lari tajuk sebenarnya sebab dia memang tengah ngajar pasal hormone pun...

dan dia ada cerita pasal PHEROMONE

pernah dengar tak?

benda ni adalah sejenis hormone yang dikeluarkan oleh badan yang membantu meransang err... err...
MyEm0.Com

alah yang itu kamu google sendirilah

dan yang menariknya pasal PHEROMONE nie, benda ni bukan je untuk yang itu tapi dia punya keistimewaan, ada tu terjadi pada kaum girl-girl je

yang boy-boy tak ada

tahu menstural?

tak tahu jugak, cari kamus ye
MyEm0.Com

"okey cikgu OE hari ni memang pemalas. jadi faham-fahamlah situasinya di sini"

okey OE tanya sikit... yang penting ia ada kena mengena dengan ini PHEROMONE

untuk girl-girl je ye:

1- pernah tak kamu ada kawan yang baik dan rapat sangat-sangat sampai bila dia nangis, kamu nangis. bila dia ketawa benda tak lawak pun, kamu jadi nak ketawa dan sakit bila dia sakit?
MyEm0.Com

2- pernah tak bila kamu tengah datang period, tiba-tiba kamu tanya kawan kamu yang rapat sesangat tu, dan dia pun period juga?

dua jelah sebab otak OE kejang sikit dan tak tahu nak tanya apa

okey pernah tak? pernah tak?

kalau pernah, inilah yang dinamakan effect PHEROMONE nie

dia boleh menyamakan menstural period kita... contohnya kamu dengan kawan baik baik kamulah
MyEm0.Com

menarik tak? ke scary?

dan lagi, hormone nie akan disecretekan bila...

pernah tak kamu dan si dia bertentang mata dan tiba-tiba terasa bagai dunia ini kamu yang punya dan tak ada orang lagi dah di sekeliling?
MyEm0.Com

waktu tu pun sebenarnya salah seorang dari kamu atau si dia, tengah secretekan PHEROMONE nie

bagi OE benda ni amat amat menarik

jelas terus mata OE waktu dia bercerita tu. tapi lepas tu, OE rasa macam mengantuk baliklah sebab dia balik semula pada apa yang sepatutnya dia ajar...
MyEm0.Com

oh... fikir, fikir jugak. kalau terfikir nak masuk contest dan nak menang teddy bear, silalah join contest OE ye... manalah tahu kamu bertuah

oh OE ada nak buat tag lagi...

okey OE berlalu dulu...

OE katakan...
"kadang tu rasanya nak dapat banyak banyak banyak ilmu dalam satu hari. tapi nak buat macam mana, otak manusia begitu terhad. ada benda yang kita belajar, masuk dan ada yang tidak. akur jelah"

Labels: , , , ,


12 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me