Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
BABY OE dah nak keluar but...
Wednesday, March 2, 2011 @ 10:24 PM

OE tak tahu nak bagi dia nama apa. can you help me? please...
(sambungan dari tajuk)

As salam...

argh! OE nie dah macam orang yang dah lama kahwin tapi tak dapat-dapat anak sedangkan nak sangat memiliki anak

lebih kurang macam tulah situasi OE...
MyEm0.Com

setahun setengah... bagi OE cukup lama untuk OE pendamkan perasaan ni...

nak tahu betapa terujanya OE bila diberitahu yang baby OE tak lama lagi nak keluar...

sangat sangat sangat sangat sangat sangat gembira dan teruja

sehingga mampu mebuatkan OE mengalirkan air mata...
MyEm0.Com

"apakah?"

oh janganlah kamu-kamu ingat OE tengah cerita pasal kucing OE atau kaktus OE... sudah semestinya tidak sama sekali...

this is about my baby... baby... tahu...

alahai... OE tak tahu nak nak gambarkan betapa gembiranya OE waktu sekarang ni... memang bulan MARCH bulan kegembiraan OE agaknya
MyEm0.Com

Alhamdulillah sangat...

mungkin ada yang tahu dan mungkin ada yang tak tahu yang OE memang sudah berpunya dan cinta yang kami sulam terlampau dalam sehinggakan membuahkan kegembiraan yang sebegini rupa pada OE

oh alangkah indahnya dunia... bayangkan... 3 tahun OE menjalinkan cinta...
MyEm0.Com
dan setahun setengah OE tunggu untuk this baby...

oh my... OE dah tak tahu apa yang harus OE repekkan dekat sini...

dan cuma satu... OE buntu dan buntu sebabkan terlalu gembira dan teruja sehinggakan OE tak mampu hendak memikirkan

NAMA for my BABY...

could you please suggest what ever name for my first baby... pelase...
MyEm0.Com

boy ke girl?

"alahai OE... dah-dahlah tu terlajak jauh dah kamu punya repek... just straight to the point of view"

oh sampai kata-kata hati pun dah merepek sama

okeylah... atas tu cuma repekkan semata-mata... dan sekarang ni memang OE tengah mencari nama... nama untuk MY BABY a.k.a my first NOVEL yang nak keluar nanti

argh! I BECOME A NOVELIST!
MyEm0.Com

sebelum ni OE guna tajuk SHE'S MY MAID... bawah ni header blog e-novel OE dan blog nie kongsi dengan cerita lain... I mean... tengok sendirilah...

SHE'S MY MAID satu cerita dan MR. BODYGUARD satu cerita lain. dikongsikan dalam satu blog yang sama

okey ada faham?
MyEm0.Com

oh kalau nak baca, pergilah ke blognya dan ke Penulisan2u pun boleh...

SHE'S MY MAID tu yang nak dibukukan... but... ada satu benda yang tak kena...

dia nak tajuknya dalam BM... so... dia cadangkan...

TUAN RUMAH, PEMBANTU RUMAH

but... OE rasa kurang sedap. dan OE nak minta cadanganlah kalau ada sesiapa yang suka baca novel tu, bagi cadangan pada OE tajuk apa yang sesuai untuk OE letakkan...

okey OE bagi sinopsis cerita ye...
MyEm0.Com

Tajuk Novel: She’s My Maid
Jalur Cerita: Komedi Cinta
Nama Pena: Orkid Edyliyne
Tagline Cerita: Jangan galak menDENGKI, nanti balasannya CINTA.

Sinopsis:

Kata orang, jangan terlampau membenci, nanti akhirnya cinta yang akan diperolehi. Jangan terlampau percaya, nanti merana jiwa.

Sungguh Emir Jihan tidak mengerti mengapa dari usikan boleh lahirnya satu rasa yang cukup pelik dalam hatinya. Kenapa sebelum itu, dia tidak pernah rasakan perasaan yang sehebat itu menampar dadanya? Dia jadi bertambah haru jika sehari tidak melihat wajah itu menjadi merah menyala.

Intan Asha Areen, entah dari mana datangnya tiba-tiba. Sedangkan, identiti gadis itu lansung dia tidak tahu. Hanya yang dia pasti, Asha maid baru dalam vila keluarganya. Dia dengan membawa gayanya tersendiri, mampu menarik hati semua penghuni vila. Tidak kering idea nakal di fikiran itu untuk membalas kembali perlakuan Emir terhadapnya.

Kedatangan Indrian Dani mengacau bilaukan pemikiran orang dalam vila. ‘Krisis identiti’? Gay? Itulah yang menjadi tanda tanya pada siapa yang tersalah lihat kelakuan lelaki ini bersama dengan si Emir. Dia datang membawa anaknya, Erica Qystina. Si comel yang lansung tak pandai hendak berbicara.

Tak sudah di vila, di hospital ada pula gadis yang sering mengekornya ke sana ke mari. Hanni Nasuha, jururawat yang sering bertugas di wadnya. Entah apa yang dimahukan Hanni, dia sendiri tidak pasti.

Namun, setiap orang yang cuba hendak mengecapi sesuatu, pasti ada pesaingnya. Hendak tak hendak, diperhatikan juga langkah pemandu papanya, Lutfi Addif yang dia rasakan sering sahaja mengecam ketenteramannya.

Taufeeq Badree... Siapa pula lelaki ini? Digandingkan pula dengan temannya Bellerina Herin yang juga ada ragamnya.

Apakah sebenarnya perasaan yang ada dalam hati Emir? Adakah ianya cinta? Siapa sebenarnya Asha? Dan apa pula mahunya Hanni dan Lut? Taufeeq dan Bell? Inn... Bagaimana pula dengan masalahnya yang sering dikaitkan dengan Emir? Erica pula?


macam mana? kalau masih tak puas hati, rajin-rajinlah pergi membacanya ye...
MyEm0.Com

dan of courselah dia punya siri tak sampai habis sebab belum sudah lagi, OE dah ditawarkan untuk dijadikan buku a.k.a novel...

juga untuk itu dah tentulah ada ganjarannya...

sesiapa yang boleh beri idea tajuk yang paling best dan ada kena menena dengan ini ceritalah yang pentingnya... just letakkan je dekat comment box OE... tak perlu buat entry atau apa-apa...
just keluarkan cadangan je

OE akan masukkan nama dia dalam penghargaan OE nanti dekat novel tu dan dan dan... OE akan hadiahkan dia satu naskah novel OE nie...

amacam? mahukah?
MyEm0.Com

please... OE mintak sangat pendapat kamu-kamu... tolong OE...

okey OE dah terlampau teruja... OE perlu berlalu dulu...

OE katakan...
"memang dah ditawarkan dari tahun lepas dan lepas lagi... OE ambil masa setahun setengah siapkan manuskrip sebab waktu OE dulu pack dengan pelajaran. dan OE tarik jangka waktu untuk hasilkan novel nie. OE adalah juga jealous bila tengok orang lain yang lagi awal dari OE pun dah keluarkan novel diorang. tapi, akhirnya jealous OE tu berhasil... OE dapat juga hasilkan baby macam diorang... SERONOKNYA!"

Labels: , , , , , , ,


36 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me