Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
BOWLING for the first time...
Friday, March 4, 2011 @ 4:30 AM

As salam...

oh... I'm very exited today...
MyEm0.Com

"not the whole day actually... just half day... with half day sitting alone and crying"

okay forget about that thing...

tadi OE pergi main bowling...

wah... for the first time OE rasa keberatan bola yang pelbagai warna tu... first time OE jejakkan kaki ke tempat seperti itu

I mean tempat bowling tu... agak exited masa mula-mula masuk tu...

gini ceritanya...
MyEm0.Com

"apa tiba-tiba terkeluar pula perkataan tu? ini dah terkenan hantu mak Limah lah ni... 20 kali tengok dalam seminggu. inilah jadinya."

okey sepatutnya pukul 3 tadi OE ada kelas... dihari yang sepatutnya cuti...

kata Kelantan. Kelantan kan cuti hari Jumaat...

jadi, entah macam mana, ketua course tu boleh tersalah book bilik... sepatutnya nak mengisi 100 orang lebih, dia pergi book bilik yang boleh memuatkan hanya 30 orang lebih je...

yang selebihnya nak sumbat ke mana?

dah tu, kelas batal. orang yang datang jauh-jauh, habis membebel je... entah-entah dah menyumpah-nyumpah dalam hati

tapi OE relax je...
MyEm0.Com

"relax apanya. membebel jugak"

okey dah tu, kitorang pun patah balik ke asrama... dan sampai bangunan asrama, semua tak nak naik...

mana taknya. bosan duduk dalam bilik.
MyEm0.Com

tiba-tiba salah sorang mencetus memandangkan salah seorang dari kitorang ni ada kereta...

'jom pergi bowling. dekat billion...'

lebih kurang macam tulah ayatnya... OE tak berapa nak pick up tadi sebab otak blur hari Jumaat...
MyEm0.Com

perbincangan demi perbincangan yang terjadi, set... kitorang pun terus je pergi naik kereta salah seorang dari kitorang yang namanya Ana...

tiba-tiba bila dah dalam kereta, masing-masing cakap yang diorang tak pernah main bowling...

yang pernah main, Paah sorang...

"Paah tu nama kawan OE salah seorangnya"

lepas tu OE pun keluarkanlah kata-kata...

'if there is no first time, there is no mean for the second time'

ceh... ye ye je kan. padahal memang OE pun tak pernah main jugak. even masuk pun tak pernah...
MyEm0.Com

jadi... eh dahlah... kamu-kamu tengok jelah gambar ni hah... OE letihlah... nak tidur lepas ni, nak cepat-cepat taip... perut pun dah kenyang ni hah...
MyEm0.Com

dengan begitu girangnya kami hendak pergi ke tempat itu... lihatlah dunia. OE pergi masuk tempat bowling...

"alahai... itu pun nak jakun... orang lain dah berpuluh kali masuk situlah..."

masih gambar dari belakang... misteri ni kawan-kawan OE nie...

ini kasut OE... saiz 5 tapi tetap longgar... tapi pakai jelah...

start dengan kawan OE pula...

jeng... SITI (20)

jeng jeng... ANA (20)

jeng jeng jeng... PAAH (20)

jeng jeng jeng jeng... NURUL (20)

jeng jeng jeng jeng jeng... tereng... OE yaw... (22)

antara kitorang berlima, Paah dia kata dia pernah main bowling... tapi yang menang tadi Ana... OE rasa Ana pun pernah main jugak agaknya... tu yang teror semacam je tu...
MyEm0.Com

OE dapat nombor 3 dari 5 orang tu... jadilah first time punya pengalaman...

dan kalau perasan, ada nombor dekat tepi-tepi nama diorang... ye... itu indicate umur kami....

ye saya tahu, saya pelajar yang tak berapa nak tua... tapi OE nampak macam tak tua kan?
MyEm0.Com

"perasan... tualah... asyik je cakap yang dia tu 16... ingat orang nak percaya ke?"

tapi kebiasaannya, bukan OE yang jaga diorang. diorang yang jaga OE... sebab OE lagi blur dan kadang tak matang lebih dari diorang... alahai...

macam OE pergi Bukit Merah dulu...

"kata tak nak tulis panjang-panjang. tapi panjang jugak ni"

okey teruskan dengan gambar...
Siti dan Nurul... alahai... buat muka comellah pula...

Ana, Paah, Siti dan half Nurul... kesian dia ter separuh je... tangan OE tak berapa nak betul...

OE from the back... ceh macam nak buat apa je makcik sorang ni kan...

us... Ana, OE dan Paah... kalau OE tak cakap OE nie tua dua tahun dari diorang, kamu-kamu rasa OE...

"ah tak payah tanyalah..."

Siti from the back... she's left handed person... tapi OE tak tahu dia boleh je guna tangan kiri untuk lakukan kerja...

Nurul from the back... dia malu-malu nak main sebab risau asyik masuk longkang...

Ana from the back... dengan begitu bergayanya dia... inilah juara...

OE bersama... perut watermelonnya... oh tidak... itu bola bowling...

markah masa mula-mula... yang hujung sekali tu OE... oh... I'm the faster learner... sekali OE tengok orang main, OE dah boleh jatuhkan pin...
MyEm0.Com

"ah membangga diri... menyampah"

bola-bolaan... kitorang aim bola pink dan purple je sebab... entahlah... OE pun tak faham... OE ikut je...

posing cak... apalah budak-budak ini lakukan... yang abang belakang tu... awat macam bersemangat je... tahulah asyik strike je...

disebabkan ada abang berbaju biru di belakang dengan muka bangga sebab asyik dapat strike, maka OE dengan jealousnya mengcrop gambar ini supaya buang gambar abang berbaju biru itu...
MyEm0.Com

okey OE tipu...

huh! panjangnya... dan satu je OE nak cakap... adalah sekali OE dapat strike

"ah menyampah... asyik nak membangga diri... marah abang baju biru tu membangga diri. dia membangga diri tak apa"

okeylah... sampai sini je...

OE berlalu dulu...

OE katakan...
"kitorang pergi tanpa dirancang. cadang terus jalan. dengan cara ni tak adalah rasa kecewa dalam jiwa. macam kelas tu, dah dirancang dari minggu lepas nak buat kelas ganti, tup tup tak jadi. kadang OE rasa, benda yang ikut flow nie lagi baik dari OE kecewa merancang."

Labels: , , , , , , , ,


20 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me