Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
berMIMPI penyebab sehari menghilang
Saturday, March 5, 2011 @ 4:47 PM

As salam...

semalam dari pagi sampai petang sampai ke malam OE duk tengok satu cerita ni dekat Youtube...

dan disebabkan hari Sabtu dan lodingnya lambat, OE just buka cerita ni je
MyEm0.Com

sampaikan roommate OE tegur :

'apasal asyik duduk depan laptop je? tengok ape?'

dengan muka curiousnya... sebab dia banyak assignment dan OE pula sem ni tak banyak assignment...

jadi OE paling relax dekat dalam bilik sebab asal tengok je, OE buka blog lah... buka ceritalah... makan tak sudahlah... menulislah... membacalah...
MyEm0.Com

tak pernah tengok OE buat assignment pun...

jadi dia jealous... kadang kalau dia dah bosan, mulalah dia berbual dengan OE... tu yang kadang tersangkut-sangkut loding cerita, OE melayan dia...

disebabkan ceritanya hanyalah movie, jadi dalam 2 jam sepatutnya total dan banyak pula partnya... ada 12 part...

jadi itu yang menjadi-jadi lambat dia tu...

OE siap buka, tidur kejap. bangun tengok, buka yang lain pula, membaca sekejap... habis semua benda OE buat bila nak menunggu lodingnya cerita tu...
MyEm0.Com

dan sampai setengah novel OE baca, dia baru sudah loding...

"oi tipunya dia. baca slow cakap dah separuh... baru suku agaknya"

okeylah... OE pergi cari dekat google tadi pasal cerita yang OE tengok...
MyEm0.Com

SANG PEMIMPI

best bagi OE... bintang... berapa-berapa pun boleh... sebab cerita ni banyak pengajaran dan bagus dia punya... apa nama dia...

alah... apa-apalah...tapi yang pentingnya bestlah... kalau nak tengok, tengoklah... dan kalau tak tengok, tak rugi pun...
MyEm0.Com

'orang macam kita ni kalau tak bermimpi, bakal mati Khal' - kata-kata dari Arai

bestlah... pelakon dia pun OE tak kenal...
Jimbron, Ikal, Arai

nama diroang dalam cerita ni...
MyEm0.Com

pasal dari kecil sampai diorang besar. macam mana diorang nak capai cita-cita diorang...

OE tengok tak adalah sedih... tak tahulah pada mata orang lain...

sebenarnya ayah OE yang cadangkan untuk OE tengok cerita ni... dan dia kata:

'Ma... ari tu ayah ada bli DVD. ceritanya bagus; cerita Indon. Psl, 3 orang sahabat, miskin, tapi ada cita2 utk blajar d Paris. Ayah tengok ada d YouTube. Kalau kau ada waktu, tngok. Tajuknya: Sang Pemimpi'

okey ayah OE kalau hantar mesej memang skema...
MyEm0.Com

"samalah tu macam anak dia. dah nama pun anak ayah"

okey dalam mesej ayah OE dah bagi ringkasan pasal cerita nie

dan disebabkan hanya hari Sabtu je YouTube dibenarkan, jadi kebetulanlah. OE terus je tengok...
MyEm0.Com

dan tak menyesal OE tunggu dan tengok sikit-sikit dari pagi sampai ke malam. last-last bila dah penat, tertidur...

tapi sempatlah OE tengok sampai habis... jadi OE sarankan kamu-kamu tengoklah juga ye...

okeylah... OE berlalu dulu...

OE katakan...
"tak salah kalau mimpi setinggi mana sekalipun asalkan kita tahu jalan hendak mencapai mimpi-mimpi tersebut. jangan biarkan mimpi itu jadi sekadar angan-angan kosong. buktikan yang kita mampu bermimpi dan mampu juga mencapai mimpi kita."

Labels: , , , , ,


18 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me