Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
OE have temporary insanity? oh no!
Monday, March 7, 2011 @ 2:47 AM

As salam...
MyEm0.Com

uh... sepanjang hari asyik je lambat ke mana-mana...

lambat ke kelas waktu pagi... lambat lagi dan lagi... petang lambat pula pergi lab... dah tu, lambat pula submit kerja yang sepatutnya disubmit...

tapi okeylah kerja yang sepatutnya dihantar pukul 4 setengah dapat dihantar pada 4.05... paling lambat seantero dunia...

orang semua dah keluar lab, group OE masih lagi melekat dekat meja kitorang...

nasib baiklah ketua. tak ada siapa nak marah. kesian dekat ketua yang bersungguh-sungguh dan bertungkus lumus...
MyEm0.Com

"ceh ketualah sangat kan..."

yang penting kerja tu dah disubmit... lagipun kerja tu diberi masa 2 jam untuk disiapkan... bukan disebabkan OE melengah masa ataupun budak-budak group OE yang melengahkan masa...

cuma kitorang kekurangan masa... mungkin sebab cara OE menulis tu terlampau lambat sampaikan semua orang dah hantar, group OE yang memerlukan tulisan OE yang diletakkan dekat situ, jadi agak lambat...

memang hari ni hari lambat...
MyEm0.Com

entah kenapa juga OE pun tak faham... mungkin jugak sebab hari ni hari malas... mungkin...

"entah apa je yang dimalaskan si OE ni tau. tak ada yang rajin. asyik malas je."

okey pasal TEMPORARY INSANITY...

it's not like temporary internet down or what ever...

ini lebih kurang pasal kegilaan pada sesetengah orang...
MyEm0.Com

cuba fikirkan sejenak...

pernah tak kamu tiba-tiba rasa baran... atau...

ada seseorang ni menyakitkan hati kamu dan tiba-tiba kamu rasa nak hempuk je dia sebab tak puas hati?
MyEm0.Com

mesti ada kan?

inilah digelar kegilaan seketika a.k.a temporary insanity

benda ni kita kadang tak boleh nak kawal... tiba-tiba je burst macam tu... dan benda ni kalau tak kawal, boleh membawa kepada yang lebih serious...

"ye ye je dia cakap. saja nak menakutkanlah tu"

betullah apa yang OE cakap... benda ni akan jadi lebih serious kalau seseorang tu tak dapat mengawal kadar kegilaan dia ni sebab silap-silap, ada juga orang yang makan penumbuk...
MyEm0.Com

tak pun penampar ke...
MyEm0.Com

kena tendang lelaju ke...
MyEm0.Com

paling tidak pun kena fire dengan perkataan pedas lagi hangat...
MyEm0.Com

kena tarik rambut sampai tercabut sejemput ke...
MyEm0.Com

dan mengamuk tak tentu hala sehingga merosakkan barang ke kan...
MyEm0.Com

itulah yang OE katakan membawa kepada yang lebih serious sebab dia akan merosakkan kita, orang lain dan juga merosakkan benda-benda sekeliling kita...

jadi, kalau rasa macam nak jadi je macam tu cuba sebut...

'Astaghafirullahhalazim...'

banyak-banyak kali sampai kamu rasa boleh calm down dan boleh slow talk balik dengan orang yang membuatkan kamu marah tu...

janganlah terus serang je. dan janganlah cepat melenting...

kan mengawal marah tu lebih baik... kalau nampak ada paip air dekat-dekat tempat kamu berdiri, pergi je ambil air wudu' sekejap...
MyEm0.Com

sebab kemarahan tu kan datangnya dari syaitan...

jadi dengan itu dapatlah melegakan kemarahan tu kan...

nak ke dipanggil 'gila'? tentulah tak nak kan...
MyEm0.Com

jadi, kita je yang boleh mengawal diri kita. jangan mengharap orang lain je yang nak mengawal diri kita...

okey... hari ni setakat ni jelah... nak menang teddy bear? sertailah sama dalam contest yang OE buat...

OE berlalu dulu...

OE katakan...
"OE jarang rasa nak marah... tapi OE senang rasa nak tertekan kalau orang start desak-desak OE... mulalah rasa heartbeat increase... sweaty palm... dan sweaty armpit dan sebagainya... okey OE memang suka MEREPEK!"

Labels: , , , , , ,


28 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me