Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
(tips) opsss... duduk jauh2lah sikit #2
Thursday, March 10, 2011 @ 1:39 AM

As salam...

tadi waktu pergi cafe masa lunch time untuk beli makanan, OE ternampak lagi Ady Putra klon...

alahai... mata OE nie memanglah 'jahat' dan tak boleh dikawal. startlah sampai OE rasa blushing-blushing semua
MyEm0.Com

padahal manusia tu tak ada pun dekat dengan dengan OE... OE cuma nampak dia dari jauh

as usual...
MyEm0.Com

okey stop about that Ady Putra klon yang begitu handsome tapi rendah itu... OE nak cakap pasal sesuatu

dalam entry lepas pasal opsss... duduk jauh2lah sikit... OE cerita pasal bau yang badan kita keluarkan dan cara mengatasinya

tapi sekarang, #2 pula...

"motif?"

ini pun berkaitan dengan bau jugak... bau yang ada orang senang dengannya dan ada orang tak

bagi OE bau yang ini OE agak tak senang dan OE kurang suka kalau ada bau ni di sekeliling OE
MyEm0.Com

as you all know kalau orang merokok... ye merokok membahayakan kesihatan ye

tapi kenapa masih ramai yang ingin menghisapnya?

"oi skema!"

okey kalau orang merokok badan dia mesti melekat dengan bau rokok. juga mulut dia pun akan berbau rokok kalau dia bercakap

I mean here, mouth odor...
MyEm0.Com

it's bad right kalau duduk sebelah orang yang macam ni tambah-tambah lagi kalau dia duduk sebelah kita dan dia merokok

OE rasa macam berasap jugak dekat situ...

'argh! kenapa tak boleh cari port lain nak merokok! sebelah OE jugak yang dia nak merokok'
MyEm0.Com

ingat ye... orang yang sekeliling ni yang dapat risiko tinggi berbanding orang yang menghisap... jadi kalau sesiapa yang nak merokok tu kan, pergi cari satu bilik kedap udara, merokok dekat situ

itu baru cara yang betul untuk merokok

dan lepas tu kalau dia meninggal dalam bilik tu sebabkan terhidu karbon monoksida, itu dia punya pasal. siapa suruh nak sangat makan asap rokok tu

"jahat betullah OE nie tau. nanti dapat suami merokok baru tahu"

dan OE kadang OE boleh tahan lagi kalau orang sebelah OE tu berbau rokok...

BUT!

BUT! BUT!
MyEm0.Com

janganlah... please janganlah campur dengan perfume punya bau

bagi hidung OE lah... perfume lelaki baunya agak kasar dan macam bau... bau... bau lelakilah senang kata

dan kalau dia bercampur dengan bau rokok. amatlah baunya hapak sangat-sangat

bukan hapak maksud OE macam bau kasut basah dan terus dipakai... bau hapak tu macam...

macam mana nak cakap eh? bau dia amatlah memeningkan kepala...
MyEm0.Com

I can't smell it because it really irritate my nose hair...

okey dan tipsnya... kalau nak merokok silalah tak payah nak susah-susah buang bau rokok tu dengan memancitkan perfume di badan kamu ye

it will become more disaster because that smoke odor already stick at your cloth...

jangan memalukan diri... nanti dari nak bagi bau sedap, keluar bau lain pula...

NO NO NO...
MyEm0.Com

then about the bad breath odor @ mouth odor disebabkan merokok...

ini amat-amat membuatkan orang rasa tak suka dan kadang perokok tu sendiri tak suka bau mulut dia...

"sorry kalau OE menyinggung perasaan orang yang merokok. I don't mean it"

jadi, nak hilangkan senang je... boleh makan buah... any type of fruit...
MyEm0.Com

ini boleh membantu... jadi tak adalah kamu cakap dengan mulut berbau rokok kan...

tak pun boleh try chewing gum... pun boleh...

or berus gigi selama boleh... jangan berus 5 saat je... lamalah sikit...
MyEm0.Com

amacam? nanti bolehlah bagi tahu dekat sesiapa yang kamu-kamu kenal dan dia tak terfikir yang dirinya itu mengeluarkan bau yang kurang menyenangkan...
MyEm0.Com

okey... itu je untuk tips...

dan OE nak kenalkan some of my friend with same course as mine...

tadi waktu dah habis kuliah, kitorang ada perjumpaan... disebabkan kecoh entah apa-apa, terus tak menentu ambil gambar... tapi satu jelah...

tengok semua belakang tu dah kosong tinggal kitorang adalah dalam 25 orang dan dekat dalam gambar ni part of us...

comel-comel kan?
MyEm0.Com

okey dari belakang start dari yang pakai tudung hitam, hijau, pink, putih...

Ana, Adibah, Nurul, Zila

dan yang depan sekali... start dengan tudung hijau, hitam, putih, hitam

Shima, OE, Sabrina, Fatin

Ana dengan Nurul ada waktu OE pergi bowling hari tu...

okey... mereka semua suka bila OE cakap...

'cepat-cepat ambil gambar. habislah muka korang masuk dekat blog akak'

okey OE memang berbangga dengan blog OE sekarang nie...

if any of you accidentally read kak OE's blog... kak OE sayang korang okey...
MyEm0.Com

okeylah... setakat ni je...

mari mari mari... join contest OE... jangan terlepas nanti rugi...

OE berlalu dulu...

OE katakan...
"just be friend with others give me more and more fun. we can share our smile and laugh. and also can share our joke and make everyone laugh even more. rather than sit alone and just think about myself that always make me wanna cry"

Labels: , , , , , , ,


18 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me