Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
mulut tak ada INSURANS punya orang!
Friday, March 11, 2011 @ 8:14 PM

As salam...

song mood : Don't Wanna Try by Frankie J

alahai tak ada kena mengena lansung mood lagu dengan tajuk...

kalau tak tahu lagi lagu tu, trylah pergi dengar... antara lagu omputih yang OE dengar... best dan OE suka suara dia
MyEm0.Com

bercakap pasal mulut tak ada INSURANS...

opsss... duduklah jauh2 sikit...

yang first ke yang second?

oh silap... opsss... sila tutup mulut kalau kamu rasa kamu mulut jenis yang tak ada INSURANS...

mood OE buat entry ni bukanlah dalam keadaan yang temporary insane dan bukan juga sakit hati dekat siapa-siapa
MyEm0.Com

tahu tak sakit hati tu adalah salah satu penyakit tau dan boleh merebak dengan jayanya kalau kita terus-terus sakit hati dengan orang

jadi jagalah hati kamu

"OE lebih baik berpatah balik ke pangkal jalan... kamu dah tersasar jauh dari tajuk yang kamu letak"

ni pasal OE sendiri...
MyEm0.Com

oh bukan OE nak cakap OE nie bermulut celupar dan suka menyumpah-nyumpah... yelah nak dikaitkan dengan mulut tak ada INSURANS punya pasal kan

oh bukan begitu... OE tak pernah jadi begitu okey... OE didik dengan baik dan elok sekali
MyEm0.Com

"ada mengena ke?"

okey sebenarnya OE nie jenis yang terlampau jujur kalau bercakap atau mengeluarkan kata-kata sampai kadang tu OE pun tak sedar yang OE terkeluar perkataan tu

yang penting sedap didengar dan sedap dibuat gelak oleh orang yang dengar

OE bagi condition lah senang sikit... macam nie contohnya :

condition 1:

kawan 1: esok korang pergi Bukit Merah eh? wah semuanya kelihatan merah je
OE : rabun ke apa? (dengan muka blur tak ingat)
kawan 2: (pandang OE dan gelak)
dan gelak kawan ke 2 mengundang gelak yang lain sebab dia pergi sebarkan
MyEm0.Com


condition 2:

unknown 1: weh kau... wah... bau Wakaf Che Yeh lah... (dengan kuatnya sehingga OE dengar)
OE: (tengok orang tersebut dengan muka blur sambil hidung bergerak-gerak mencium bau) tak ada bau pun...
kawan 1: (pandang OE dan gelak jugak sebab kitorang nak masuk dewan kuliah dan tak ada kena mengena dengan Wakaf Che Yeh)
turut membuat kawan lain gelak sebab dia pergi bahas balik apa yang OE cakap dekat kawan-kawan lain
MyEm0.Com


condition 3:

roommate 1: (belek-belek barang yang nak dibeli) confuselah nak beli yang mana
OE: (tengok harga dengan keadaan blur) alah dekat sini mahallah. dekat Mydin lagi murah. beli dekat Mydin jelah
roommate 2: (pandang OE dan tersenyum sambil tengok belakang dia kemudian berbisik dengan OE) kalau kita tak cakap macam tu dekat sini
OE pandang apa yang dia pandang. pekerja mall tengok OE dengan muka geram sedikit
MyEm0.Com


condition 4:

OE: akak! ini bagus ke? (tanya pekerja kedai sambil menunjukkan product yang OE nak beli)
pekerja 1: oh bagus bla bla bla (terang dengan macam mana nak guna benda tu dengan jayanya)
pekerja 2: (baru datang dan menyampuk) bla bla bla
OE: oh... saya tak tanya dia pun (tunjuk dekat pekerja 2 dengan muka tak bersalah) lagipun, saya tanya bagus ke tidak. itu je
lepas tu OE letak barang tu terus keluar dari kedai
MyEm0.Com


condition 5:

kawan 1: eh dia... dia ada dekat sini. dia pun suka makan dekat kedai ni ke?
OE: mana? yang tu ke? (dengan jari yang begitu lurus menuding pada muka orang yang dimaksudkan)
kawan 1: eh kau ni... janganlah tunjuk. malu (sambil menepis tangan OE sebab orang tu tak berapa meter nak sampai dekat kitorang)
OE: lah kenapa? kau suka dekat dia ke? (muka blur)
lelaki yang dimaksudkan kawan 1 menoleh disebabkan perasan dirinya diperkatakan
MyEm0.Com


itulah antara-antara benda yang pernah berlaku disebabkan OE

kadang kawan OE yang cakap dia malu dikerjakan mulut OE yang terlampau jujur dengan kepala otak OE yang blur nie

kadang tu diorang sampai speechless...
MyEm0.Com

dahlah suka tanya benda yang tak patut. suka-suka je

"ingat tak kamu tanya dekat kawan kamu yang pasal 'mati pucuk' tu apa?"

alahai OE tak nak ingat yang itu. malu sangat masa tu sebab tanya orang dengan muka blur... dahlah tanya dekat kawan lelaki pula tu
MyEm0.Com

memang serah diri nak kena gelakkan

dah kita tak tahu, takkanlah kita nak diam je kan... dahlah OE punya tahap keinginan tahuan tu sangatlah tinggi dan kalau OE rasa nak tahu, startlah OE tanya...
MyEm0.Com

okeylah... OE sendiri yang malu nak tulis panjang-panjang... OE terlupa... OE nak bagi special gift untuk follower yang ke-222

OE suka nombor 2... dan OE sedang kumpul duit untuk beli hadiah bagi contest yang OE buat... harap-harap ramailah orang yang join contest itu kan sebab OE bersungguh-sungguh kumpul duit nie

"macam orang nak kahwin pula kumpul duitnya kan"

okey OE berlalu dulu...

OE katakan...
"kadang OE rasa bersyukur juga diberikan mulut yang jujur nie. sebab tak adalah orang sakit hati dengan OE sebab kata-kata belakang (mengumpat). sebab OE tak pandai nak mengumpat. apa yang OE cakap depan orang tu, itulah bendanya dan belakang dia OE takkan bercakap perkara yang buruk tentang orang tu"

Labels: , , ,


16 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me