Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
blog ANAK CINA dan 222 plus followers OE
Sunday, March 13, 2011 @ 6:34 PM

As salam...

last night, after back from meeting with the seniors... OE pun duduk berangan dalam bilik sambil memikirkan apa bendanya yang OE nak buat malam tu sebelum menidurkan diri
MyEm0.Com

"padahal edit manuskrip tak siap lagi tapi sibuk nak fikir benda lain"

sambil-sambil OE sikat-sikat rambut, OE teringat pada satu budak ni... OE pun ambil sketch book OE lepas tu ambil pensil, pen, caryoon dan start melukis...

"kononnya pakar sangatlah tu mengalustrasikan muka orang sampai jadi kartoon"

dan terhasilnyalah gambar nie...

dia ada blog dan follower dalam blog dia dah ramai jugak...
MyEm0.Com
kamu kenalkah ini budak cina?

dan semalam petang jugak blog OE yang macho dan pink ini dah ada 222 followers jadi OE dengan berbesar hatinya pergi tangkap siapa yang bertuah sangat tu

dan of courselah bukan OE kan...

OE dapat OE tekan dan dapatlah melayar ke blog dia. huh! bakal doktor rupanya itu gadis... comel... sudah tentulah...
MyEm0.Com

perempuan diciptakan memang comel... itulah sifat perempuan...

tengok tu... yang OE kotakkan tu... dan OE tak puas hati... OE terus rasa nak bagi hadiah sekali dekat dia... kenapa pula dia boleh jadi yang ke 222 ni?

dahlah nombor kesukaan OE pulak tu...

nak tahu dia siapa? alahai... tak sabar-sabar
MyEm0.Com


inilah dia orangnya yang mengambil tempat itu dengan jayanya...

AZIE AZRA... kamu kenal tak itu anak cina yang OE letakkan gambarnya dekat atas tu?

okeylah nantilah suruh dia ingat... sebelum tu OE nak bagi sesuatu dekat dia...

'nah ambil buah limau ni. masam tak masak lagi. ambillah'
MyEm0.Com

"oi OE... kau nak suruh orang tu jadi apa? ish babab nanti... main jauh-jauh"

oh bukan itu... buah itu OE petik dekat rumah kawan OE waktu tahun lepas... dah buruk agaknya...

tak baik tau bagi orang benda yang buruk dan kita dah tak nak... tak baik sama sekali...

okey OE fikir punya fikir kan... OE nak bagi yang best sikitlah...

memandangkan yang lepas OE dah bagi novel... dan kali ni OE bagilah benda lain pula kan...

'TEDDY? bolehkah? oh bukan yang OE pegang tu... yang OE bulatkan dekat belakang tu. tinggi dia adalah dalam 11 cm'
MyEm0.Com

"OE... ish dia ni tau... jangan main-main boleh tak? tak berbaloi kamu menghantar benda kecik tu dekat orang"

okeylah... OE main-main je... OE nak bagi TEDDY yang OE pegang tu... amacam?

AZIE AZRA... kamu mahukah?

of courselah OE tak bagi TEDDY yang OE pegang tu...

'ini TEDDY kesayangan OE tau. jangan ambik' - macam budak kecik
MyEm0.Com

dah tentulah OE beli yang baru dan wangi untuk kamu wahai yang bertuah... mahukah? kalau mahu silalah mesej dekat OE...

1- alamat
2- nombor telefon
3- makanan kegemaran

"buat apa nak tanya makanan kegemaran orang? bukan kamu nak belanja dia pun OE oi!"

oh silap ye... satu dan dua tu je mesej dekat...

comelbaby_1502@yahoo.com

e-mail OE lah tu...
MyEm0.Com

jangan lupa ye. kalau tidak OE bagi dekat orang lain...

"dah mulalah tu nak mendengki dia"

takkanlah OE nak buat gitu kan... okey OE bagi ni sebab OE memang suka bagi hadiah dekat orang...

dan of course OE bagi benda yang OE sayang... I mean benda yang OE nak lagi pada orang sebab ibu OE kata...
MyEm0.Com

'benda yang kita sayang dan kita suka bagi dekat orang. bukannya benda yang kita tak suka, yang orang tak suka kita bagi dekat orang'

jadi OE pun naklah bagi yang OE suka kan... sama jugak Mr. TEDDY...

okey berbalik pasal blog anak cina tu... nak tahu ke? OE malas nak promot blog budak tu...
MyEm0.Com

kalau nak tahu jugak... esoklah OE bagi tahunya...

tunggu...... gu... gu... gu... gu...

"konon macam ada gema gitu"

okey OE nak pergi siapkan edit manuskrip sekejap. petang nanti OE nak pergi berlari-lari manja tanpa mengeluarkan peluh...
MyEm0.Com

oh don't forget to join contest that I made for you guys okey... and thanks become my lovely followers... OE berterima kasih sangat-sangat... pada yang lain jugak...

OE berlalu dulu...

OE katakan...
"kalau ada sesiapa jumpa itu budak cina punya blog... bagi tahu dekat OE... oh itu musuh tradisi OE dulu tu waktu sekolah sebab tu OE tak mahu promote blog dia dekat sini... ish ish ish..."

Labels: , , , , ,


20 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me