Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
ME or US?
Saturday, March 26, 2011 @ 2:56 PM

As salam...
OE nak tanya... pernah tak terjadi benda macam nie pada kamu-kamu... terutama sesiapa yang duduk asrama...
MyEm0.Com

oh punyalah susah kalau tiba-tiba je tak ada air bila kita dah siap membuang... tak kira yang kecil ataupun yang besar...
MyEm0.Com

boleh bayangkan tak apa yang OE cakapkan nie?

oh sebenarnya semalam...
MyEm0.Com

"OE nie asyik je cerita pasal semalam. tak ada ke yang hari ni punya?"

oh OE memang suka macam tu... orang lain cerita yang latest, OE slow sikit naik kekura... jadi cerita yang semalam punya...

yang semalam pun kan cerita jugak...

yesterday is become history for today, today is become history for tomorrow and tomorrow is today's dream and today is yesterday's dream
MyEm0.Com
"apajelah dah macam si makan kerepek kentang"

okey pasal cerita tadi tu... semalam dengan mamai-mamainya kan bangun sebelum keluar tu sempat tanya dengan roommate dulu...

"asal apa-apa je roommate... asal itu sikit roommate... asal gini sikit roommate... kamu nie memang suka bercerita pasal roommate kamu je ke OE?"

oh dah yang paling dekat dengan OE adalah roommate OE... yelah macam dalam cerita, kita mesti ada watak utama (OE), watak sampingan (roommate OE)

macam tulah ceritanya
MyEm0.Com

dah tu, dia kejut OE dan cakap macam nie... 'kat tingkat ni tak ada air tau. tadi pun kita pergi ambil air sembayang dekat tingkat bawah'

lepas tu OE tertidur balik. dah bangun tu, OE teringatlah yang dia cakap tu... tu yang OE tanya tu...

then kisah diteruskan

"mana datang kisahnya pulak OE?"

alah nak act sikit pun tak boleh... yelah yelah... penceritaan diteruskan...

"skema!"

alah sibuk jelah kata-kata yang bold tu... OE BOLD kan betul-betul nanti, tak ada rambut sampai ke tua
MyEm0.Com

dah tu, OE masuk je tandas yang paling dekat, OE terbau something yang kurang menyenangkan... nak jugakkan masuk tandas yang dekat dah kata tak ada air

tapi OE keluar balik lepas check betul tak ada air...

OE terfikir balik... orang yang meninggalkan sisa dia tu... mesti rasa serba salah... ke tak ada rasa?
MyEm0.Com

okey kalaulah kamu-kamu dalam situasi ni... apa yang kamu-kamu lakukan?

1- blur dan ambil masa beberapa minit untuk berfikir
2-jerit kekuat... manalah tahu ada orang yang simpati dengan kamu dan tolong kamu mengangkut air
3- kamu laplah apa yang patut, lepas tu buat tak tahu... keluar dengan selamba
4- buat benda yang sama macam nombor tiga, tapi keluar tu terus berkejar cari air

ah... jangan malu-malu pasal benda nie... ini benda yang benar-benar terjadi tahu... lagi-lagilah dekat asrama OE nie

tapi kalau OE biasanya OE akan jadi yang nombor satu tulah... sementara nak berfikir tu, air dah keluar dulu...
MyEm0.Com

yelah, air lagi laju dari neuron OE agaknya... lagi-lagilah kalau neuron OE yang baru bangun tidur... sempat tertidur balik dalam tandas tu

okeylah... itu sahaja...

apa yang kamu-kamu akan buat kalau benda tu terjadi?

psssttt...
senyap tau... OE nak makan maggie pepagie nie... jangan bagi tau ibu OE...

jangan dilupakan contest OE ye...
MyEm0.Com

okey OE berlalu dulu...

OE katakan...
"doakan parents OE selamat pergi dan selamat kembali dari Dubai ye... hari nie diorang bertolak ke KL dan naik flight dari sana... huh! honeymoon tak ajak OE... menghajok OE tau..."

Labels: , , , , ,


22 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me