Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
mulut memBEBEL sepanjang masa, tandanya?
Tuesday, March 22, 2011 @ 4:47 PM

As Salam...

"hah! paginya OE nie... tak boleh pagi lagi ke?"

okey... okey... OE suka post entry pagi-pagi sebab OE pakai wireless yang diwaktu pagi sangat-sangat laju...
MyEm0.Com

OE nak membebel dekat roommate pun tak sempat... tak sampai satu saat dah terbuka blog OE...

oh cakap pasal membebel... kebiasaannya orang membebel sebab apa?

ibu membebel... sebab dia sayang kita
ayah membebel... sebab dia nak nasihatkan kita
kawan membebel... sebab dia care about us
boyfriend membebel... sebab dia nak mengongkong kita

betulkah?
MyEm0.Com

okey kalau OE... kalau OE lah kan... kalau OE... alahai... malulah nak cakap sebab dia...

'saya terpaksa menutup mulut sendiri sebab tak nak membebel'

"alahai! tak payahlah nak suruh orang scroll banyak-banyak semata-mata nak tahu apa sebabnya OE oi!"
MyEm0.Com

okey.. gilex gilex (relax - dari adik bongsu OE)

OE akan membebel bila...
... akan ada benda yang berlaku membuatkan OE teruja
... OE teruja yang amat
MyEm0.Com
oh OE tak membebel kalau OE marah... OE akan senyap je sepanjang masa...

dan OE nie satu sifatnya... OE tak tahulah OE nie ada sixth sence ke apa...

bukan sixth sence yang penyanyi tu... dan bukan jugak yang nampak bukan-bukan tu...

ini maksud OE instinct...

OE punya instinct amatlah kuat... dan OE akan tahu benda mengujakan akan berlaku dan ia akan terbukti apabila OE tak sudah membebel...

kalau setakat membebel tu tak apa lagi... OE siap macam orang tak betul... asyik nak gelak, seronok sakan...
MyEm0.Com

"apa sebenarnya yang membuatkan OE teruja ni?"

oh dengan bangganya namun tiada rasa untuk riak...OE nak menyatakan...

SATU CITA-CITA OE BAKAL TERCAPAI
MyEm0.Com
"kenapa OE cakap macam tu?"

sebabnya... OE nie orangnya bukan satu je cita-cita... sedangkan waktu sekolah dulu, OE tak ada pun cita-cita...

asal cikgu tanya je, OE akan blur dan tak jawab... macam soalan cepuemas pula bagi cikgu-cikgu kalau nak menanyakan benda ni...
MyEm0.Com

sebabnya OE tak nak bias... dalam hati OE banyak benda yang OE nak buat selagi OE hidup... dan membuatkan OE banyak cita-cita...

dan salah satu diantara cita-cita OE tu, OE nak jadi NOVELIST

and I will become novelist in a short while... maybe this month, maybe next month, maybe next next month... it doesn't matter for me because I know that 'title' are very close to me right now...
MyEm0.Com

and one more, diorang dah hantar cek dekat OE... duit bagi OE, tak seberapa... tapi cukup membuktikan cita-cita OE dah nak terlaksana...

oh OE tak sangka dengan nombor double dekat umur OE, rupanya nak jadi nombor bertuah...
dengan muka nie, jangan percaya yang OE 16 ye kamu-kamu...
MyEm0.Com
OE memang suka kata OE nie 16 sedangkan tidak... alahai...


nombor sekadar angka dan yang menilai hidup seseorang itu adalah pengalaman hidupnya... that's why I love experience very much...

nak tahu nombor tersebut yang menjadi umur OE tulah yang OE paling paling paling suka...
MyEm0.Com

"tengoklah tu... ni dah membebel dah nie kiranya"

dan satu lagi je OE nak cakap untuk hari nie... OE kena ingatkan diri OE...

satu salinan novel kena sign dan bungkus comel-comel untuk dean OE... dean yang OE sayang... alahai...

"malulah kamu cakap dekat orang!"

sampai dean pun boleh tahu yang OE nie menulis... teruja tak teruja OE dibuatnya?

okey... OE dah semakin tak terkawal nie... dan OE tahu ada lagi sorang masuk contest OE... lagi membuatkan OE teruja...

OE dah tak payah kerja dengan ibu OE untuk belikan kamu-kamu yang menang hadiah... sebab OE dah ada duit sendiri...
MyEm0.Com

"padahal first payment, sikit je. chet"

tak apalah yang itu... OE tetap teruja...

okeylah sebelum OE semakin panjang membebel, lebih baik OE berlalu dulu...

OE katakan...
"OE tak boleh tulis panjang-panjang... keyboard OE stain dengan warna hitam dah nie OE kerjakan... yelah waktu membaiki kuku hitam OE sebab dia dah panjang dan ada part yang tak kena hitam... okeylah OE memang suka kuku warna hitam... haip! jangan tanya kenapa..."

Labels: , , , , , ,


12 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me