Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
result SPM dah nak keluar!
Tuesday, March 22, 2011 @ 2:10 AM

As salam...

today I'm a bit blur... sampaikan dengan lecturer pun OE terguna perkataan...

'hah!' - dengan muka blur sampaikan lecturer tu kena explain balik untuk OE
MyEm0.Com

alahai... kenapalah agaknya hari nie, OE sendiri pun tak tahu... nak kata ada tekanan sebab nak test... err... jarang sekali OE berasa begitu

"oh begitu skema ye saya nie"

argh! esok result SPM dah nak keluar! tolong OE!!!!
MyEm0.Com

"tapi kamu dah lama ambil SPM OE oi..."

oh yelah... silap pula... sebenarnya OE nak tujukan pada yang mengambil result SPM esok... yang OE kenal dalam blog nie... QILA and FAZILA...

jangan nak gelabah sangat okey... just be cool masa nak ambil result tu... jadi macam OE...
MyEm0.Com

"alahai suka hati je nak suruh orang jadi macam dia"

okey OE kalau nak cakap pengalaman masa ambil result tu... adalah dalam tahun... 2007 yang OE ambil SPM tahun 2006, seingat OE lah...

waktu sebelum tu tak ada lain dalam kepala hotak OE nie selain...

1- hari nie aku shift petang (waktu tu masih kerja McD)
2- oh balik rumah nak makan
3- oh kalau jumpa cikgu, macam nak peluk-peluk buat sesi jejak kasih sebab dah tak masuk sekolah lagi lepas nie (sayangnya cikgu kelas OE lelaki)
4- nak jumpa kawan... mesti diorang dah makin pelik
5- nak tengok budak tulah... manalah tahu terserempak ke
6- lepas nie nak celebrate ke mana eh?
7- apasal lambat sangat ni? (ini waktu tunggu dalam kelas nak terima result)
MyEm0.Com

dan lepas dah dapat tu dengan penuh rasa bangganya pergi tunjuk dekat ibu dengan ayah OE... muka tak bersalah pun...

mungkin sebab parents OE tak mendesak... kalau OE lepas SPM, dan dapat sambung pun dah kira bersyukur bagi dia...

anyway... OE nak cakap... kalau apa benda yang kita buat, sebelum kita buat tu, kalau kita nak rasa takut tu boleh...
MyEm0.Com

tapi kalau dah buat dan dah lepas benda tu, nak takut tak ada guna dah... benda tu dah akan keluar jadi result kita...

kalau kita nak doa, itu mungkin boleh membantu... cuma jangan bebankan otak kita untuk fikir sangat-sangat pasal benda tu...
MyEm0.Com

sebanyak mana kita usaha, sebanyak tulah kita dapat... InsyaAllah kalau kita buat tu ikhlas, balasannya nanti pun akan memuaskan hati kita...

sebab tulah OE kurang sikit stress... sebab kita kena pandai nak cope dengan stress... jangan tambah stress...

okey adik-adikku? jangan tension nak ambil result... pergilah dengan senyuman okey?
MyEm0.Com

"memandai je si OE nie tau... awak tak ambil tahun nie... apa awak tahu? tak tahu ke orang takut sampai rasa macam nak menikah ni hah!"
MyEm0.Com

dahlah... banyak-banyak doa untuk itu ye... OE doakan yang terbaik untuk kamu... okey... jangan lupa participate dalam contest OE...

sekali lagi pada semua yang berkenaan... ambil result dengan cool okey...

OE berlalu dulu...

OE katakan...
"kadang kita fikirkan pasal parents kita yang mengharap kita dapat baik dalam exem... tapi, kenapa kita tak fikirkan benda tu sebelum kita ambil exem, jadi effort tu lebih sikit... kan... kalau kita dah sudah periksa baru kita nak fikirkan diorang, itu kurang betullah bagi OE sebab OE selalu fikirkan diawal-awal sebelum OE buat lagi benda tu..."

Labels: , , ,


22 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me