Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
OE's bad side
Thursday, March 24, 2011 @ 7:12 PM

As salam...


oh OE menjadi tak betul kerana meminati perkara sedemikian... bukan maksud OE meminati membasuh baju... tapi membuat gambar-gambar itu...

"OE! kamu kalau tak tiru orang tak boleh ke?"

alahai... bukan selalu pun OE tiru... OE cuma nak main-main je dengan benda tu... itu pun tak boleh ke?

"tak! be yourself! don't copy others! understand?"
MyEm0.Com
bukan pasal mengkopi atau mengeteh yang OE nak ceritakan sebenarnya...

biasalah bila kadang tu kita tengok orang buat comel, tak pun kalau orang lain pakai, kelihatan comel, kita mesti nak tiru, kan?

OE pun manusia jugak dan kadang tu terdetik dalam hati nak tiru-tiru orang... but not exactly the same... but just look at others and do my own things or style...

bolehkah?

okey... stop that... OE cuma nak cerita pasal bad side OE...
MyEm0.Com

bukan bed side yang entah ada apa-apa tu OE pun tak tahu. kalau dilihat agaknya harta karun pun ada...

ada beberapalah... no no no... ada banyak but I only can state only two things here...


1- OE akan jadi temporary insane kalau OE tengah tidur, ada bunyi bising
MyEm0.Com
semalam, OE dahlah pening kepala sebab apa entah semalam, balik terus tidur. waktu tu tak ada siapa-siapa lagi dalam bilik.

tiba-tiba petang tu, kawan roommate OE datang bilik... entah apa yang diorang buat, ketawa melekek dekat situ.
MyEm0.Com

mula-mula OE meregus je... geram tak pasal-pasal... kepala macam nak pecah rasanya, ada orang pula cari pasal

dan tak pasal-pasal OE bangun, dan terus keluar bilik...

pang! (bukan OE lempang orang yang tak berkenaan)

cuma pintu bilik jadi mangsa... dan lepas tu ambil wudu' terus solat Asar

"bagus jugak diorang memekak sebenarnya, kalau tidak kamu tidur sampai ke maghrib"

tapi agak-agaklah kan... kalau datang bilik orang, jagalah adab dan tata susila...
MyEm0.Com

OE masuk nak solat tu, diorang dah tak bising... dan kesiannya, roommate OE terasa dengan apa yang OE buat...

dan sudah OE solat tu, dia pun panggil OE... OE tak layan... dia datang dekat OE... OE tak layan... dia tanya OE, diorang mengganggu OE ke? OE tak layan...

itulah OE kalau dah marah mesti jadi senyap je... OE tak nak nanti mulut OE nie mengeluarkan kata-kata tak elok pula...

dan yang OE boleh cakap cuma... 'kita pening kepala sebenarnya' dan lepas tu terus je tidur balik...
MyEm0.Com

kesian roommate OE... bukan OE nak buat macam tu, OE tak bermaksud... sungguh!

benda macam ni memang sudden happen... dan OE memang tak boleh kawal yang ini... ingat, OE manusia jugak...
MyEm0.Com

OE jarang marah... tapi kalau dah marah gitulah jadinya...

tapi bila dah bangun balik dari tidur tu, OE pergi minta maaf balik dekat roommate OE tu... OE pulak serba salah sebab OE buat dia macam tu...

alahai...


2- OE pemalas

OE malas nak basuh baju!
MyEm0.Com

sebabnya? baca kartoon dekat atas tu...


dah itu je... OE nak pergi membuat kilang tahi mata sebentar... sujup... OE tak tahan sujup...

okey jangan lupa masuk contest OE yang vavavom to ye...
MyEm0.Com

"puji diri sendiri nampak!"

okey... OE berlalu dulu...

OE katakan...
"tapi best jugak OE letak cartoon-cartoon tu... kuranglah OE meletakkan gambar OE... kadang OE memang suka perasaan sendiri dan suka sangat ambil gambar sebanyak boleh dengan aksi-aksi sesuka hati OE... dan maafkan OE kalau ada yang rasa OE tiru dia... OE memang suka buat eksperimen... dan itulah antara eksperimen OE... dan ada lagi di entry sebelumnya, OE buat eksperimen jugak"

Labels: , , , , , , ,


8 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me