Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
OE suka bila dipanggil HANA TAJIMA
Friday, April 1, 2011 @ 4:57 AM

As salam...

caution : entry kali ni pendek perkataan tapi panjang gambarnya...

jadi sila scroll down dengan jayanya sambil tatap muka OE... tapi jangan lama-lama... OE segan nanti...

dan OE ceritalah apa jadi pada OE semalam di malam Jumaat semalam...

pasal posing jadi model tu... oh itu yang OE idamkan kalau ada yang sudi nak jadikan OE model untuk kamera si hitam comel yang bernama DSLR...

tapi nak buat macam mana... kamera yang ambil gambar OE semuanya kamera handphone yang kadang blur macam tuannya bila ada orang yang gedik bergerak bila butang 'capture' ditekan

"alahai OE nie dahlah... tadi kata nak pendek je"

nak tahu ke OE pergi mana?

OE suka sangat picture yang ini.... tak pernah rasakan kejayaan menangkap gambar sendiri sebegini rupa...

bukan menjadi model sambilan... cuma menjadi orang perasan model di...

CROWN GARDEN HOTEL untuk dinner course OE...

okey silalah doakan OE ada orang nak ambil OE jadi model... jangan gelakkan OE ye... OE pun tak tahu sejak bila OE ada cita-cita itu...

oh diri ini... tolonglah jangan perasan...

akak dah cakap jangan buat muka pelik depan camera akak sebab nanti... inilah jadinya... dah akak letak dalam blog...

itu OE cakap dengan budak-budak tu... tapi diorang tetap jugak nak buat muka pelik...

oh ini baru nak masuk dalam dewan... tahu tak... OE dapat door gift... teddy lagi... nanti OE kenalkan dia dengan kamu-kamu...

baru duduk... muka malu-malu lagi nak ambil gambar...

oh lihatlah dunia... makanan dia memang superb lah... OE suka semuanya... cuma air je yang manis sangat...

keputusan akhir setelah setengah jam bertungkus lumus... yang pinggan licin tu, pinggan OE lah tu...

dah kenanyang, buat muka bahagia... tengok dekat belakang sana... kitorang lansung tak hiraukan permaianan yang diorang adakan... sibuk nak posing depan camera...

oh tak payahlah nak candid OE... memang OE tak boleh nak candid nie... cuma kalau tercandid tu, itu mesti OE sengaja je...

OE memang akan perasan bila orang menghalakan kamera dia pada OE... tambah-tambah kalau kamera dia si hitam comel... lagilah OE galak dibuatnya...

OE dan NURUL... sweet kan.... kitorang...

'oh nak bergambar dengan HANA TAJIMA...'

ayat common diorang semalam... makin galaklah OE dibuatnya...
padahal tudung je OE buat style HANA TAJIMA... oh OE memang admire beliau... nampak sangat ke OE nie common girl... suka benda yang cantik kan...

OE saja je berhias kuku... cuma beli pelekat dekat kedai cenderahati... lekat sendiri...

OE dengan ANA.. OE tak tahu kenapa OE boleh mengengedipkan mata ketika orang click butang 'capture'.... ini tandanya OE gedik.... adakah?

part of us... mana satu OE? cari sendiri...

OE terlampau tak bersedia di sini... sehinggakan menunjuk muka sebegitu dan badan tak mampu dicover manjadi badan idaman kalbu...

dia dan saya... OE dan PAAH... siapa salah? apa yang salah?

si comel berdua... ceh! OE dengan AQILAH comel...

kami si biru juga ada merah satu... alahai... nampak macam kepala OE beratlah pula sebab terteleng time orang ambil gambar...

di atas? apa yang ada di atas?

oh tak ada maknanya... saja nak tunjuk dress OE...

ini OE tak faham kenapa macam nie...

oh apa-apa berkaitan OE malam semalam...

...make up : jurumakeup professional (sendirian berhad)
...dress : sendirian berhad. OE reka, OE jahit, ibu OE potongkan (jubah sebenarnya)
...kasut : VISS 4 inch
...bag : made in JAPAN (kawan ibu OE bagi)
...pashmina : 10 hengget punya
... accessori : penyepit 2 hengget, penghias butang 3 hengget

OE memang tak berbejet belanja untuk dinner nie... just pakai apa yang ada je...

OE dengan SHIMA... waktu dia tengok gambar nie dia cakap... 'oh gedik molek!'

sorry atas kesalahan saya berposing di situ...

'oi abang di belakang sana? awak ambil gambar siapa?'

seorang ghotic diapit oleh dua bidadari biru...

masih berfikir di tepi dinding... eh ini gambar tadilah! silap.... macam mana boleh terupload dua kali...

OE dan NURUL again... comel je dia OE tengok dengan baju nie... alahai... kenapa tangan OE kelihatan tak betul tu?

oh saya sudah mahu balik... bye bye... lain kali jemput saya ye... saya buat gaya lain pulak... tapi rasanya macam nak buat gaya HANA TAJIMA je sampai 4 tahun berturut-turut...

want more picture? click OE co...mel... okey...

okeylah... berlarut-larut pulak... OE berlalu dulu...

OE katakan...
"tema yang diorang letak waktu nie, MODERN vs. CLASSIC... OE pakai... campuran dua-dua element... modern dari lain segi... classicnya cuma OE pakai jubah... okey lah tu..."

Labels: , , , ,


24 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me