Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
OE teringat dekat USTAD...
Saturday, April 23, 2011 @ 5:00 PM

As salam...

sunday come again... garfield day...
MyEm0.Com

GARFIELD day tu ustad OE yang ajar dulu sebabnya...

dulu waktu sekolah, OE nie nak kata rapat dengan ustad tu, tak adalah tapi.... entahlah nak cakap macam mana eh?
MyEm0.Com

padahal dulu OE tak adalah baik mana pun... apa yang ustad ajar, tak ada pun yang OE ikut...

tapi bila dah besar sikit nie, apa yang diajar ustad dulu, adalah masuk sikit...
MyEm0.Com

ustad OE dulu muda... dan bolehlah dia masuk dengan kepala anak-anak murid dia nie...

tapi ustad OE waktu dia masuk sekolah OE, 6 bulan lepas tu, dia terus kahwin... masa tu OE tingkatan 2...

"sekolah OE nie budaknya nakal sikit... agaknya ustad pun jadi takut dibuatnya..."
MyEm0.Com

entah macam mana, waktu tingkatan 4 ustad ajar kelas OE... waktu tu semuanya innocent-innocent belaka...

tapi padahal tak adalah innocent mana pun... belakang ustad, I mena, luar sekolah tudung lucut... waktu dalam sekolah je baik...
MyEm0.Com

ustad OE kelakar orangnya dan amat sporting...

"padahal bukan tadi nak cerita pasal GARFIELD day ke?"

okey balik semula pada penceritaan pasal yang GARFIELD day tu, macam mana boleh tercipta...

kan kalau dekat Johor, hujung minggu adalah AHAD dan permulaan minggu adalah ISNIN...

dan waktu hari ISNIN tu kalau pergi sekolah muka semua mesti lesu dan lemah je macam muka tak letak pittera (iklan SKII)
MyEm0.Com

dah tu kelas ustad pun semua masih lagi macam tu... tak bermaya dan menyedihkan...

dengan itu, ustad pun kata hari tu GARFIELD day sebabnya semua orang pun pemalas macam GARFIELD...
MyEm0.Com

tahu kan GARFIELD tu... alah yang kucing bulat berwarna oren tu...

"orang tahulah... tak payah nak terangkan lagi"

dan sejak tu OE pun set mind OE yang hari permulaan minggu itu adalah GARFIELD day...

"ustad kamu kata hari ISNIN... bukan AHAD"
MyEm0.Com

itu sebablah OE gunakan perkataan PEMULAAN MINGGU... jadi dengan itu hari ini adalah GARFIELD day untuk OE...

memang selalu macam nie pun...

nak tips pasal GARFIELD day?
MyEm0.Com

macam mana kamu-kamu nak tahu hari itu adalah GARFIELD day kamu :

1- badan kamu terasa seperti di gam ke katil ketika kamu hendak bangun pagi
2- kamu mesti banyak menguap walau apa sekalipun aktiviti yang kamu lakukan
3- kelihatannya katil busuk kamu begitu menggoda hati dan sanubari... lebih menggoda dari hari biasa
4- kamu asyik sahaja menggunakan perkataan 'malas' hari itu... adalah dalam 100 kali atau sejuta kali... anggaran je
5- melihat semua perkara seakan tidak berperasaan dan kadang blur tak bertempat.. ini tidak boleh digunakan bagi sesiapa yang memang sentiasa blur macam OE
6- kamu rasa... rasa... rasa... dahlah tu... cukup 5

jadi bila dah terjadinya hari GARFIELD day dan kamu sudah mengenal pastinya... mesti ada benda yang perlu dilakukan...

kalau kamu rasa nak meneruskan sahaja hari itu dengan keadaan GARFIELD :

1- makan sambil baring
2- membaca sambil baring
3- menaip blog sambil baring
4- mengorek hidung sambil baring... apakah yang ini?
5- tak payah nak mandi-mandi... baring je terus...
6- tidur pun sambil baring

amacam? ada lagi satu condition... ini bagi orang yang begitu anti dengan GARFIELD day...

jadinya...

mereka yang anti-GARFIELD day perlu lakukan :

1- bunuh GARFIELD yang kamu bela... kalau ada sahaja...
2- sila hapuskan benda-benda berwarna oren di sekeliling kamu... kalau kamu suka warna oren, jadi kamu tak dapat dibantu...
3- cubalah berjoging atau buat semua benda dengan pantas
4- kamu boleh cuba mengemas dan apa sahaja... kalau kamu di tempat kerja, rajin-rajinkanlah diri kemas satu bagunan kerja tu
5- boleh minum seberapa banyak nescafe yang ada tak pun tongkat ali atau kacip fatimah bagi kamu bertenaga sikit

okey OE rasa OE dah banyak merepek je nie...

"tahu tak apa..."

dahlah... jadi hari ini adalah GARFIELD day buat OE... jadinya OE nak berehat sambil baca nota...
MyEm0.Com

contest OE masih dibuka... pada sesiapa yang masih tidak menyertainya, kamu dialu-alukan untuk turut serta...

OE berlalu dulu...

OE katakan...
"panjang-panjang cerita, nak cakapnya pasal GERFIELD day je... pasal ustadnya sikit je... tapikan ustad OE tu handsome dan dah kahwin yang pentingnya... anak dia tembam dan comel... OE pun tak pasti kenapa tiba-tiba OE teringat dekat ustad... banyak pesanan ustad yang sekarang nie buat OE banyak berfikir"

Labels: , , , ,


22 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me