Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
pernah tak kamu alami?
Saturday, April 16, 2011 @ 10:28 PM

As salam...

"oh ini budak berasa bangga sebab baru habis satu paper"

OE lepas nie nak pergi lawat kawan-kawan sekejap yang dah lama OE tak lawat dan lepas tu OE nak sambung tidur dan malam nanti baru nak sambung study untuk paper yang seterusnya...
MyEm0.Com

memandangkan OE telah kembali mendapat internet free untuk seminggu beberapa hari ini...

jadi OE pun begitu berbangga nak update sesuatu...

benda nie OE nak cerita sejak dari minggu lepas lagi... disebabkan broadband ayah OE tiba-tiba inalillah, jadi terpaksa lah OE redha je...

harap-harap balik minggu depan depan, hiduplah semula itu broadband supaya OE boleh mendownload lagu dengan begitu banyak... juga berjalan-jalan di laman orang lain kan...
MyEm0.Com

dan sekarang nie jugak OE rindu untuk buat seperti ini...

oh nampakkah itu mata OE? okey itu adalah effect contact lens baru OE yang berwarna gray...
MyEm0.Com

"budak sorang nie memang suka pakai contact lens walaupun tahu apa benda yang menunggunya di penghujung hayat..."

okey bukan itu sebenarnya yang OE nak cakapkan... rasanya semua yang baca OE punya blog nie dah tahu OE memang suka ambil gambar membesarkan mata seperti itu...

kan kan kan...

"perasan orang nak ambil tahu"

balik pada apa yang pernah kamu alami? macam tajuk yang OE letak tu kan...

pernah tak kamu-kamu terperangkap dalam jem yang melampau? sampaikan kamu rasa... errrr.... apakah!
MyEm0.Com

"mestilah pernah... ingat duduk dekat kampung ke, tak ada traffic jam?"

sebenarnya bukan pasal traffic jam jugak yang OE nak cakapkan...
jam tak? ingatkan nak pergi beli roti bagi sapu atas roti... kenyang perut OE yang tengah berkeroncong dalam kereta...

oh sesaknya... oh sesak!

okey... itu antara contoh-contohnya... itu masa OE temankan kakak OE pergi hantar adik perempuan OE balik asrama...

satu je sebenarnya, OE nie phobia naik kereta...
MyEm0.Com

dua condition:
1) kalau naik kereta terlampau laju sampai nak tercabut nyawa dan melayang roh OE
2) kalau naik kereta yang terperangkap dalam jam macam tu

"kan senang kalau kamu mengaku yang kamu memang naik kereta je, akan datanglah phobia tersebut"

jadinya, OE kalau naik kereta, walaupun OE tak memandu sebab OE tak ada lesen dan takut nak ambil lesen...

tapi OE tetap rasa penat yang amat bila dah sampai ke tempat kejadian...
MyEm0.Com

oh silap... ke tempat yang dituju itu

mana tak penatnya?

pemandu tekan minyak... OE duduk sebelah tekan break... walaupun tak ada pedal break dekat tempat pemandu tu...

baik duduk belakang mahu pun duduk depan... sama je...

ish ish ish... kadang sadis jugak... dan akhirnya OE ambil keputusan untuk naik je kereta, terus je membongkang tidur...
MyEm0.Com

tapi hari tu, disebabkan apa entah, OE pun tak pasti, OE tak boleh nak tidur... pelik betul... dah sepanjang jalan OE gasak tekan break...

alahailah OE nie tau...

okeylah... 13 hari lagi contest OE akan tutup... OE punctual orangnya ye... OE kata tutup, OE akan tutup...

"ceh... ye ye jelah tu OE nie"

OE berlalu dulu...

OE katakan...
"nak tahu kenapa OE phobia naik kereta? nanti OE ceritalah... entry akan datang... kalau rasa nak teka-teka pun, boleh jugak... tapi tak adalah hadiah untuk tekaan yang betul ye..."

Labels: , , , , ,


12 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me