Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
abang HANDSOME membuatkan seluar jeans OE koyak!
Friday, May 6, 2011 @ 2:44 AM

As salam...

tak tahulah nak cakap mood ini gembira ataupun sedih...

mungkin GEMBIRA sebab dapat tengok abang handsome panjaga 7E
MyEm0.Com

mungkin gembira sebab baru nak belajar baca komik yang kelakar
MyEm0.Com

atau mungkin sedih sebab jeans yang OE sayang dah koyak...

di situ tempat kejadian... koyak jeans je, nasib baik tak koyak peha... dan itu komik yang kedua untuk hari nie... KELAKAR!

begini ceritanya...

OE kan baru je habis cuti dan baru je sampai Johor pagi tadi

dari pagi sampai ke tengah hari, OE duduk kerjakan novel untuk OE post pada orang-orang yang dah tempah...
MyEm0.Com

"jauhnya pusing... tak masuk-masuk lagi cerita pasal jeans koyak dia tu"

jadi dah siap semua, OE pun pergilah hantar ke pejabat post... lepas pejabat post, destinasi seterusnya adalah 7E

berniat nak makan aiskrim setelah berpenat lelah dan berfikir nak pergi tanya KERJA KOSONG dekat 7E tu... manalah tahu nasib baik
MyEm0.Com

sekali sampai je dekat 7E... memang bernasib baik sebab yang jaga kaunter alahai... HANDSOMEnya...

tapi OE tetap act cool je... pergi pusing-pusing dulu dalam 7E tu... nak cari keberanian untuk tanya pasal kerja tu dekat abang HANDSOME tersebut
MyEm0.Com

sekali bila OE nak pergi tanya je, abang HANDSOME tu duduk mencangkung dekat tengah jalan dalam 7E tu sebab dia menguruskan penghantaran roti-roti...

jadi OE pun nak berjalan belakang dia sebab nak pergi kaunter... nak tengok KOMIK sekali...
MyEm0.Com

sekali belum lagi OE lalu, abang HANDSOME tu pergi ngundur... disebabkan nak elakkan dia, OE pun bergeraklah ke tepi dan sambil nak lepas ke kaunter...

zrasssss (bunyi seluar jeans OE tersangkut dekat rak kaunter yang tajam penjurunya)... nasib baik bukan pakai kain batik...

jadi hanya mampu buat macam nie je bila abang HANDSOME tanya.... 'okey ke? baik-baik sikit... nanti jatuh'

disebabkan dah malu dan terasa sedih melihat kekoyakkan di seluar jeans OE, OE dengan pantas pilih aiskrim dan ambil KOMIK seketul dan terus berlalu...
MyEm0.Com

MALU nak tanya pasal KERJA KOSONG...

jadi OE ambil keputusan nak pergi minta kerja dekat McD je esok...
MyEm0.Com

okeylah OE berlalu dulu... nak sambung baca KOMIK...

OE katakan...
"dah dapat benda yang indah, dapat jugak benda yang tak best... dapat tengok abang HANDSOME dan dapat koyak di seluar jeans kesayangan... ish ish ish... lain kali mata nie nak saloteplah bagi tak nampak orang HANDSOME dan tak buat salah macam tadi..."

Labels: , , ,


11 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me