Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
OE kurang GEMAR...
Wednesday, May 4, 2011 @ 5:00 PM

As salam...

pemberitahuan : ini entry sendiri terkeluar ketika OE sedang sibuk bersiap untuk paper last sebelum balik bercuti dengan jayanya selama... 3 ke 4 bulan

ada satu habit OE, dari dulu OE perasan...

OE nie amat-amat tak GEMAR bila tengok orang MAKAN TAK HABIS....
MyEm0.Com

sampaikan bila makan dengan kawan OE, OE akan cakap

'kalau nak makan tak habis, jangan depan aku. aku tak suka'

guaranty tak ada orang yang berani makan tak habis depan OE... mungkin sebab OE cakap dengan muka yang serius ala-ala polis sedang menulis saman
MyEm0.Com

OE memang tak dididik untuk makan tak habis...

kalau ayah OE... kalau tengok pinggan dia, mesti orang akan cakap

'hai lapar bebenor ke sampaikan licin pinggannya?'

tapi OE tak rasa ada orang berani cakap macam tu pada ayah OE...
MyEm0.Com

dari kecik, sampai ke besar... kalau ada seketul nasi dalam pinggan, mesti ayah OE akan tegur dan cakap

'nak jadi kawan SETAN ke?'

dan sudah semestinya dengan sepantas kilat tak ada siapa pun meninggalkan barang secebis nasi pun atas pinggan... OE tak nak jadi kawan SETAN
MyEm0.Com

paling tidak pun, kalau tak habis sangat (kebiasaannya bila makanan tu terlampau lampau lampau tak sedap ataupun terlampau lampau pedas) pun, OE akan bagi dekat kucin

bak kata ayah OE buat ke sekian kalinya
MyEm0.Com

'itu rezeki kucing... kan apa yang diberi pada kita tu, bukan rezeki kita sorang'

jadinya... OE menjadi terlampau tak boleh tengok orang tak habis makan
MyEm0.Com

lagi pun kan...

IKLAN tak memasal - OE tak faham kenapa sekarang suka sangat ambil gambar dengan gigi RABBIT yang terkeluar seperti itu... padahal dulu tak suka senyum macam tu...

MyEm0.Com
sambung yang tadi - lagi pun kan... bila OE tak habis makan, atau OE nampak orang tak habis makan... OE akan teringat pada orang-orang yang tak cukup makan

yelah... kita dekat sini makanan dibuang buang sedangkan ada dekat tempat yang kita tak tahu dekat mana... ada orang dia mati kebuluran

sangatlah tak sampai hati
MyEm0.Com

lagipun kesian makanan tu

dan sekarang, sesiapa yang makan dengan OE kan... kalau diorang tak habis, mesti diorang pandang muka OE dan OE tahu maksud diorang

'perut ada space lagi tak? perut saya tak ada space lagi... tolong habiskan untuk saya'

MyEm0.Com
sebab itulah OE... perut sentiasa ada je space untuk makanan-makanan tersebut... nak buat macam mana, sayang sangat

satu lagi... OE ingat cikgu TADIKA OE cakap

'makan habiskan nasinya... kalau tak, malam nanti dia datang, gigit kaki awak. awak tak nak makan dia, dia yang makan awak'

MyEm0.Com
alahai... sejak tu memang OE percaya benda benda yang ritual macam tu kan...

okeylah... OE berlalu dulu

OE katakan...
"haip! tahu beli makanan, habiskanlah makan. kalau rasa tak habis dan asyik je makan tak habis, cubalah beberapa hari tak makan. jadi, tak adalah membazir. ingat! membazir tu kawan SETAN!"

Labels: , , , , ,


12 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me