Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
huh! really HOT!
Tuesday, May 3, 2011 @ 11:31 PM

As salam...

have you notice that... sekarang nie semakin panas?

OE sampai rasa macam nak demam... dahlah sejak kebelakangan nie asyik ke pergi balik Kelantan ke Johor...
MyEm0.Com

macam dah tak betul OE rasakan sekarang nie...

bila duduk Johor, rasa macam Johor lagi panas dari Kelantan... bila dah ada dekat Kelantan, rasa macam Kelantan pulak lebih panas dari Johor...
MyEm0.Com



'buat muka macam tu... ingat orang nak simpatilah tu dengan muka macam tu...'








'oh itu cimin mata pinjam ibu OE punya... then apa lagi, berangan je tahunya...'




semalam waktu tidur, naik 10 kali jugak bangun minum air

habis satu botol 1000ml dalam masa tak sampai 3 jam... lepas tu, bangun dengan mamai-mamai pergi cari air nak isi balik botol
MyEm0.Com

ish ish ish... dahsyat sungguh...

OE tidur atas katil rasa macam tidur atas pemanggang

dahlah semalam mengidam nak makan roasted chicken... sekali tak dapat...
MyEm0.Com

dah mimpi yang bukan-bukan...

jadi OE buat kesimpulan...

bila panas OE akan...
... mula mimpi yang bukan-bukan (night mare)
... minum air banyak (macam orang dekat gurun sahara)
... berpeluh sakan (rasa macam duduk dalam bathtub)
... mandi lebih 3 kali sehari (untuk menghilangkah lekit badan)
MyEm0.Com

tapi seriously... OE memang tak tahan panas...

kalau ikut ibu OE pergi jalan-jalan je kan. naik tengah hari, OE mesti cakap dekat ibu

'bu... kepala orang peninglah...'

'bu... aircond nie buka kuat sikit boleh tak? orang rasa macam nak terbakar'

'bu... orang rasa dah berleming (macam ala-ala ayam yang disalut minyak masak) nie... berhenti dululah'

antara dialog yang biasa OE gunakan sebab tak tahan panas
MyEm0.Com

ish ish ish... dahsyatlah OE rasa

dulu bila duduk dalam bilik, tak ada pun panas... sekarang nie duduk dalam bilik pun rasa macam duduk dalam oven...
MyEm0.Com

dan kebiasaannya ayat klise (biasa) yang orang gunakan bila kawan dia cakap tengah panas-panas nie kan...

'itulah kau... banyak dosa. sebab tu panas je memanjang'

boleh ke cakap macam tu?

OE tak pernah guna ayat tu sebab OE rasa tak patut kita nak mempertikaikan dosa orang banyak ke tidak kan... dah tentu-tentu orang tu tengah panas...
MyEm0.Com

buat kata kena sebijik nanti, tak memasal pulak...

okeylah... OE kena pergi dulu nie... nak buat kerja lain pula...

OE katakan...
"rasa macam nak mandi lagi sekali je walaupun tadi baru je mandi. dahlah sekarang rambut tak boleh nak dilepaskan. kena sentiasa berikat sebab panas... ish ish ish... dahsyatnya"



Labels: , , ,


16 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me