Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
(tips) kerja... duit... kerja... duit... cari kerja...
Sunday, May 8, 2011 @ 1:29 AM

As salam...

semalam OE tak sempat nak buat apa-apa... bertolak pergi Muar dari pagi untuk majlis kahwin ALONG... abang susu kakak OE...
MyEm0.Com

pakai biasa-biasa je...

-biasakah ini? padahal memang sengaja nak pergi vouge-vouge-

oh diorang buat simple-simple je sebab minggu lepas diorang buat rumah pengantin perempuan... rasanya buat besar-besaran...

family OE tak dapat pergi sebab OE pergi PWTC tu kan... jadi tak sempat nak pergi...

pengantin perempuan dari SEGAMAT... pengantin lelaki dari MUAR...
MyEm0.Com

OE tak sempat nak ambil gambar sebab diorang tak duduk stick dekat setempat je... sibuk layan guest yang datang berduyun-duyun

"yelah tu... percaya sangat... padahal dia segan sebab dah lama tak jumpa abang tu..."

tak apalah pasal tu kan... OE nak cakap yang OE dah dapat kerja... jadi tak adalah OE duduk rumah selama 4 bulan hanya kerja buat tahi mata sahaja

-senyum seindah suria... oh bangga sudah bekerja dan nanti dapat duit gaji... oh indahnya-

MyEm0.Com
dapat agak tak OE kerja dekat mana? McD seperti apa yang dikatakan di OLDER POST?

nantilah OE cakap... bila dah habis bagi tips nanti...

oh memandangkan cuti bagi pelajar-pelajar U sekarang nie kan... OE pun terfikir pasal nak buat tips untuk cari kerja...
MyEm0.Com

tips nie untuk MENCARI KERJA DI FAST FOOD

nak OE listkan ke antara FAST FOOD yang ada dekat Malaysia nie? tak payahlah ye... semua orang tahu

nak kata kerja FAST FOOD nie gajinya sedap... bolehlah... yang penting dapat DUIT bila dah kerja tu kan
MyEm0.Com

hanya satu je kalau nak cari kerja dekat FAST FOOD nie bukan sahaja kena pergi ke tempat tersebut... ada berapa benda yang kamu-kamu perlu tahu bila nak mintak kerja tu

bukan pakai mintak je kan.... memang boleh

tapi... kamu-kamu akan dengar ayat nie bila selesai kamu bertanya ada kerja KOSONG tak dekat situ
MyEm0.Com

'duduk dulu... isi borang nie... nanti saya akan call awak balik'

bila itulah jawapannya... kamu kena tahu yang sebearnya kamu di'reject' dan kena cari kerja lain dan tak perlulah tunggu diorang call lagi sebab pasti akan menemui kekecewaan setelah kamu habis cuti

sebab kebiasaannya diorang nakkan bukan je PENGALAMAN... diorang nak orang yang KENAL-KENAL sahaja

I mean... kalau si A, kerja dekat satu-satu FAST FOOD nie... dia boleh recommendkan kawan-kawan dia untuk kerja dekat situ
MyEm0.Com

kalau kamu-kamu tak ada kenal siapa-siapa dekat situ.... kesimpulannya janganlah minta... nanti menemui kekecewaan juga
MyEm0.Com

jadi kesimpulannya... ada dua benda je...

sama ada kamu diREJECT tanpa sedar ataupun kamu kena ada KENALAN di situ

"berkesan ke tips kamu nie OE oi"

harap-harap dapatlah membantu serba sedikit ye...

jadi dengan itu, OE sudah rasmi menjadi PEKERJA...................................
-KFC... padahal selama nie asyik je kutuk KFC dekat Kelantan nun... sekali balik cuti, KFC je yang nak bagi OE kerja... layankan je

sesenang hati je OE nak pergi kerja nanti sebab KFC depan mata... jalan kaki pun tak sempat armpit OE nak berpeluh
MyEm0.Com

okeylah... sebenarnya nak cakap pasal tu je... OE berlalu dulu

OE katakan...
"OE bukan tak nak kerja dekat KILANG... tapi... OE tak boleh masuk dengan mentaliti orang yang kerja kilang tu... lagi pun OE tak suka buat kerja yang sama sepanjang manusia... berCINTA dengan mesin je sepanjang cuti... mati akal OE dibuatnya. kalau dekat FAST FOOD kan kita selalu jumpa orang. jadi otaknya berkembang sikit"

Labels: , , , , ,


10 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me