Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
kata ADIK... dia pun sama je...
Sunday, May 8, 2011 @ 7:59 PM

As salam...

semalam balik rumah mata OE jadi merah semacam... nak kata sebab lama sangat pakai contact lens...
MyEm0.Com

selalu tak ada pun jadi macam tu... entah kenapa malam tadi dia jadi macam tu pulak... mengada-ngada pulak mata nie

mungkin jugak sebab contact lens tu dah expired... alahai OE pun tak pasti... tak nak pakai yang itu lagi
MyEm0.Com

oh cakap pasal MENGADA-NGADA kan... adik bongsu OE memang amat-amat mengada-ngada sampai OE geram kadang-kadang

"geram-geram manja je"

-dia boleh masuk dengan siapa je... didengki dia nangis... dimanjakan dia mengada-ngada!-

MyEm0.Com
bila duduk-duduk mendengki adik OE tu, adalah OE teringat dulu masa dia kecik-kecik... bila ibu OE asyik ke pergi seminarlah apa lah...

tinggallah dia dengan ayah OE... waktu tu dia tak faham apa-apa lagi...

bila dah lama sangat ibu OE tak ada startlah dia cakap dengan ayah OE

'yah yah... tetek ayah keluar susu tak? mukmin nak isap'

ada nak isap tetek ayah... OE pun adik-beradik duduk nyakat dia. sampai dah besar tak habis-habis dia kata tetek ayah OE keluar KOPI
MyEm0.Com

kalau betul keluar KOPI... tak adanya menyusah-nyusah nak pergi beli KOPI kan

dengki punya dengki sampai dia macam nak nangis... sekali ayah OE pun bersuara

'kau dengki adik kau. kau ingat dulu kau tak kecik ke?'

'eh mana ada orang buat macam tu' -nak menyelamatkan diri dari malu

'kau kecik, mana kau ingat... ayah ingat apa yang anak-anak ayah buat'

'entah... lagi teruk dari mukmin... sedih je ibu tak bagi isap tetek, cakap dengan ayah.... yah yah... tetek ayah lagi sedap, sebelah air kopi sebelah air milo' - ibu menambah backup adik OE

oh tidak....
MyEm0.Com

rupanya OE dulu pun buat benda yang sama

tergelak masing-masing bila ibu OE cakap macam tu

memang semua adik beradik OE, rapat dengan ayah... ibu bila dah 2 tahun, dia terus tak nyusukan... memang ayah je yang jaga dan layan kerenah tah apa-apa anak-anak dia nie hah

tapi walaupun ibu tak jaga anak-anak dia, ibu tetap jealous... dia nak kitorang sayang dia sama rata dengan ayah...

okeylah... OE malulah macam nie...
MyEm0.Com

OE berlalu dulu...

OE katakan...
"OE tak sangka dulu OE macam tu. sekarang nie semenjak OE asyik je cakap pasal kahwin dekat ibu, banyak pulak ibu buka cerita pasal OE waktu kecik sampaikan OE malu-malu sendiri... ish..."

Labels: , , , , , ,


6 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me