Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
perangai macam budak TECIT!
Monday, May 9, 2011 @ 5:57 PM

As salam...

hari nie bangun pagi sikit sebab ibu OE kejut awal-awal dia nak pergi ngaji...

jadi OE dah pagi-pagi kena duduk dekat kedai ayah OE... sebab petang nak pergi kerja dah
MyEm0.Com

bila dah ada dekat rumah nie startlah teringat dekat kawan-kawan dekat asrama

but that's not mean I missing my hostel or collage...

cuma teringat dekat orang-orangnya je

OE kalau makan dekat bilik kawan OE kan, nanti mesti dia akan cakap benda nie
MyEm0.Com

'akak! kotorlah...'

kalau OE start datang tabiat yang suka kutip makanan yang jatuh atas tikar tempat OE duduk makan dan pup! masuk dalam mulut... selamat...
MyEm0.Com

"ish ish ish... memang kotorlah OE nie tau"

OE rasakan dari dulu lagi OE memang macam tu sebab tu benda tu jadi habit... tak kira dekat mana pun, OE akan buat benda yang sama

kecuali kalau OE makan dekat kedai... kalau nasi OE jatuh atas meja, kebiasaannya OE takkan ambil dan masuk dalam mulut
MyEm0.Com

"tapi kadang terambil jugak dan masuk dalam mulut kalau tak ada orang nampak nak tegur"

OE ingat waktu tu OE dalam form 5 or form 4 macam tu... kan OE duduk rumah... maksud OE, OE tak duduk asrama

jadi bila cuti tu kan duduk kemas-kemas rumah

sekali jumpalah banyak benda... diantaranya

-segelung keropok super ring
-secebis keropok
-asam yang tah bila
-gula-gula

then tahu apa OE buat?

tengok kiri kanan, kan tak ada orang waktu tu... bedezup terus je masuk dalam mulut
MyEm0.Com

OE rasa dulu OE punya immune kuat agaknya. makan apa je pun tak ada pun sakit perut ke, bercacing ke apa ke

tapi memang agak childishlah sikit bila dah besar pun buat benda yang sama

OE duduk makan atas meja study.... lepas tu dah habis, basuh tangan, kemas-kemas jumpa nasi dua tiga ketul atas meja bukannya kutip dan buang. tapi kutip dan masuk mulut
MyEm0.Com

sekarang nie dekat rumah OE asyik je orang makan mameee. kan benda tu hancur dan kadang bersepah tah kat mana-mana je

OE nie kalau duduk je, jumpa cebisan mameee tu kan, gatal je terus masuk kan dalam mulut

kadang rasa kotor jugak... tapi tak tahulah kenapa macam tu... bila buat tu tak rasa pun benda tu kotor... tapi bila dah telan benda tu baru terfikir. than lastly cakap dalam hati
MyEm0.Com

'alah... halal jelah... nanti apa-apa dia keluar jugak jadi tahi'

kalau naik kereta pun sama macam tu... alahai... bilalah perangai budak TECIT OE nie nak hilang...

kamu-kamu ada ke macam OE? ke OE sorang je macam tu? yang pentingnya jangan buat macam nie ye...
MyEm0.Com

okeylah OE berlalu dulu ye...

-apasal sekarang nie tak sah kalau tak letak gambar... asal boleh je gambarnya... memang tak ada kena mengena lansung dengan cerita-

OE katakan...
"kalau semua benda boleh makan macam dalam cerita kartun tu kan... rumah dari kek, taman permainan dari gula-gula... mesti dah bersih semuanya OE balun... nampak macam tak cukup makan je tau OE nie"

Labels: , , , , ,


7 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me