Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
(tips) kepanasan melanda JIWA
Sunday, May 15, 2011 @ 9:58 PM

As salam...

dah beberapa hari tak menjenguk ini blog macho...

bukan kerana sibuk bekerja yang tah apa-apanya tu

-kerja ke nie kalau asyik duduk relax je selama beberapa jam? duduk tahu ambil gambar dan berangan... harap je pakai uniform-

okey itu konspirasi belaka... OE bekerja dengan penuh semangatnya ye sebab nak cari duit untuk bagi hadiah mereka-mereka yang masuk contest OE
MyEm0.Com

alasan OE tak update blog beberapa hari nie sebab OE DEMAM...

DEMAM...

dah lama tak demam tiba-tiba DEMAM datang macamm ribut... hinggap dan menggigit kalbu
MyEm0.Com

"OE! bukan nak menulis novel guna ayat macam tu"

okey... joking...

hari Sabtu OE terpaksa kerja separuh je sebab tak larat dan muntah-muntah... malam pukul 12 setengah dikejarkan ke hospital... bahagian yang emergency tu...

tunggu beberapa minit pun dah rasa macam berejam-rejam...

"bukan di'rejam' tapi berjam-jam"

masuk je dalam bilik doktor, doktor tu pun check punya check... pakaikan handcuff untuk check darah tinggi... bukan darah tinggi, check darah je

okey tekanan darah rendah...

'adik ada sesak nafas, sakit perut, muntah berapa kali dan sebagainya'

OE dahlah tak mampu nak jawab, dia tanya banyak-banyak pula
MyEm0.Com

lepas tu suruh nganga...

'sebut aAAAaaaAAaaAA'

macam budak kecik nak check gigilah pula OE dia buat. sekali...

'oh... ini tonsil nie... bengkak tonsilnya'

OE dah fikir nak kena bedah dan sebagainya masuk dalam bilik bedah dan dipotong tengkok OE...
MyEm0.Com

"okey terlampau hiperbola"

doktor kata... OE tak cukup minum air... air kurang... badan panas dan hari panas menyebabkan tonsilnya membengkak

jadi satu je pesanannya...
MyEm0.Com

MINUM AIR BANYAK-BANYAK

dan kalau kamu-kamu rasa symptom-symptom nie... silalah banyakkan minum air dan rujuklah pada doktor yang berdekatan...

symptom-symptomnya:
1- sakit tekak
2- sakit-sakit kepala (rasa macam berpusing dunia)
3- sakit-sakit sendi
4- perut rasa tak memuaskan dan rasa macam nak muntah je
MyEm0.Com
itu jelah yang OE boleh kongsikan... jadi dihari yang panas dan indah ini, silalah AMBIL BANYAK AIR KOSONG...

okey OE berlalu dulu...

OE katakan:
"MC satu hari je... nasib baik tak melarat sampai dua tiga hari. kalau tidak, gaji OE jadi sikitlah... lepas tu tak dapat nak belikan hadiah untuk yang masuk contest... cepat atau lambat, mesti ada pemenangnya okey"

Labels: , , ,


6 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me