Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
orang BARU dalam hidup OE
Wednesday, May 25, 2011 @ 5:41 AM

As salam...

dah lama betul rasanya tak update ini blog macho
MyEm0.Com

just a short update je rasanya nie sebab OE tak boleh nak menulis panjang. kejap lagi nak pergi makan malam lepas Isya'

cuma OE nak cerita sikit pasal orang BARU dalam hidup OE

"apasal yang kamu ulang balik TAJUK kamu OE oi?"

okey OE dah rasa kekok balik nak menulis. mana tidaknya tangan asyik je pergi mengemop lantai KFC... asyik je meningkatkan kepakaran membasuh pinggan manggkuk di KFC

dah nama pun kerja kan...
MyEm0.Com
mestilah penat tu ada

tadi OE kerja pagi sebab tu malam ada masa nak update blog yang terabai dan terbiar tak berapa purnama ni

okeylah stright to the point...
MyEm0.Com

lepas nie kalau OE terbuat kamu-kamu yang membaca termuntah hijau, janganlah marahkan OE ye...

jangan risau, OE takkan selalu buat orang muntah hijau sebab baca entry OE... sebab OE buat blog nie nak berkongsi benda

jadi benda tu tak semestinya benda yang sama... tak pun hampir sama... mestilah nak lain setiap kali... walaupun tak adalah lain mana sangat pun kan
MyEm0.Com

"tadi kata nak straight, tapi bengkang-bengkok jugak perginya"

cerita pasal orang BARU...

orang BARU yang banyak buat kejutan dekat OE sampaikan OE rasa kalau OE ada sakit jantung, mesti OE dah terkejung dekat situ jugak

orang BARU yang banyak jugak buat kejutan dekat family OE sampaikan diorang rasa OE nie tak betul

orang BARU yang ada kepakaran yang OE tak ada... OE tak jealous tapi OE anggap itu pelengkap OE

orang BARU yang sangat-sangat berani buat apa yang OE suruh dia buat

orang BARU yang ada benda dia suka, OE suka jugak...

orang BARU yang mungkin akan mengubah hidup OE lepas nie...

okey itu pasal orang BARU tu... yang pentingnya, lepas ni kalau kamu-kamu nampak ada je resepi yang terselit dekat entry OE, itu bermakna bukan OE yang pandai masak

itu bermakna OE telah pun terjangkit virus masak dari orang BARU tu

benda first yang OE dapat dari orang BARU... resepi nak masak rendang... silalah teliti gambar di bawah

-boleh baca? sorrylah OE punya kamera handphone memang kurang jelas sikit-

"apa yang dia tulis tu?"

okey OE pun baca hari tu atas bantuan orang BARU tu...
MyEm0.Com
yang dia tulis

RENDANG

1- serai 3 batang
2- lengkuas 200g
3- bawang putih 300g
4- bawang merah 300g
(semua blander sekali)

Tumiskan semua bahan-bahan tadi sehingga naik bau, masukkan kerisik 300g dan santan

lepas tu OE dah tak tahu apa benda sebab reesepinya macam tu je...

dah tu dia suruh OE cuba dekat rumah

alamatnya rendang tak dapat, dapur ayah OE yang rentung...
MyEm0.Com
okeylah itu je pasal orang BARU untuk kali ni

nanti kalau ada lagi resepi yang dia bagi dekat OE, nanti OE letak lagi dekat sini

okey... OE berlalu dulu...

OE katakan...
"OE pun tak tahu macam mana nak cakap bila ada orang BARU nie. OE gembira ke? OE suka ke? tapi dalam perancangan untuk menjadi lebih serius sebab dia dah jumpa ayah dengan ibu OE."

Labels: , , , ,


4 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me