Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
penantian satu PENYIKSAAN
Friday, May 27, 2011 @ 1:50 AM

As salam...

entry yang dibuat waktu menunggu seseorang habis kerja

hujung minggu nie banyak benda yang OE nak buat... banyak tu tak banyaklah agaknya... tapi begitu mengerikanlah jugak

apa-apa pun kalau tak cuba, tak tahu kan

ayat klise orang kata... 'penantian itu satu penyiksaan'
MyEm0.Com

betul ke?

bagi OE tak sama sekali... kalau betullah penantian tu satu penyiksaan, dan kalau betullah orang tersiksa kalau menanti, kenapa tak ada pun keluar berita

SESEORANG DIJUMPAI MATI
-akibat daripada menunggu terlampau lama, seorang wanita dijumpai mati di tepi jalan
MyEm0.Com
tak ada kan berita macam tu...

bagi OE, penantian tu takkan jadi satu penyiksaan kalau ada benda yang kita nak tunggu...

dan sementara menunggu tu, kenapa tak berfikir benda-benda yang menyeronokkan supaya penantian tu tak adalah jadi satu benda yang amat menyiksakan
MyEm0.Com

macam contohnya kalau tengah tunggu bas datang dekat bus stop... fikirkanlah pasal apa cerita menarik yang terjadi pada kamu...

sesuatu yang boleh membuatkan kamu tersenyum

tapi janganlah sampai terlampau kerap tersenyum sorang-sorang tu. nanti karang ada pulak orang kata kamu gila...
MyEm0.Com

kenalah pandai pilih waktu pulakkan...

okeylah... OE malas nak tulis panjang-panjang sebenarnya nie... pening kepala sikit sejak kebelanagan ni

jadi, janganlah buat diri tersiksa disebabkan benda-benda yang tak penting... jadikan hidup lagi bermanfaat

okey OE berlalu dulu

OE katakan...
"nasib baiklah OE punya kesabaran tinggi. jadi kalau tunggu lama pun masih lagi tak kisah sebab ada benda yang OE nak buatkan sementara menunggu. kalau tidak mesti mati kering dekat sini"

Labels: ,


10 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me