Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
bangun PAGI... gosok GIGI...
Thursday, June 23, 2011 @ 5:36 PM

As salam...

selalunya orang yang menganggur macam OE nie kan, pagi mesti nak mengantuk dan bila dah mengantuk of courselah tidur tu jadi pilihan hati.

MyEm0.Com

"tak... rasanya kamu je yang macam tu OE oi. dasar kuat tidur punya budak!"

okey OE tak nafikan semenjak bergelar penganggur kembali nie, OE kerjanya asyik nak tidur je.

boleh dikatakan dalam masa 24 jam yang OE ada dalam masa satu hari, OE gunakan tiga per empatnya untuk tidur.

kalah beruang kutub yang tengah berhibernasi dah.

dan macam selalulah... dalam OE sedap tergolek dalam proses nak ketiduran, ayah OE pun mulalah bercakap.

yelah semenjak dua menjak yang tak habis-habis OE nak cakap pasal kahwin nie kan.

MyEm0.Com

semua benda nak ditegur termasuklah TIDUR.

semalam ayah OE kata...

'tahu tak, dulu Nabi ada doakan untuk umat dia. berkatilah semua benda yang umat dia buat pada waktu pagi.'

MyEm0.Com

lebih kurang macam tu. OE nie kalau dah mamai, bukannya telinganya dengar.

dan sebab tulah tak boleh tidur pagi. bila pagi, buatlah apa benda yang nak dibuat.

nak tidur, nanti tengah hari.

okey diterima di situ. OE tak jadi tidur. duduklah depan laptop kononnya nak menulis. tapi menulisnya adalah seciput, tapi ngadap blog tu lebih

MyEm0.Com

dan hari nie, semangat nak tidur pagi tu kembali memuncak.

"dah keluar skema dia"

macam biasa, tergolek tu penting di waktu pagi. jap lagi ibu OE pulak bersuara.

'pagi-pagi janganlah tidur. lebih baik pergi doakan tunang tu yang pergi belajar tu, biar dia tenang belajar. cepat sikit balik buat duit'

MyEm0.Com

okey... dengan sepantas kilatnya bangun dan terus pergi buka laptop. OE pun kena buat duit jugak

"oppsss... OE rasa OE macam dah terlepas cakap pasal sesuatu"

menayangkan muka innocent sebagai pengelap mata sebab dah terlepas cakap.

okeylah... OE berlalu dulu...

OE katakan...
"dua minggu tu terlampau lama rasanya. tapi nak buat macam mana. nanti bila dah balik Kelantan, lagilah lama. jadi bersabar jelah"

Labels: , , , , , ,


12 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me