Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
(tips) kawan yang BAIK
Sunday, June 26, 2011 @ 7:10 PM

As salam...

sekarang nie duduk update blog di belah pagi je sebab petang OE ada kerja nak buat.

"ceh macam banyak sangat je kerjanya tu kan"

okey OE dalam proses untuk novel yang ke-2, insyaAllah.

okey dekat older post kan... ada orang tanya, betul ke OE dah bertuanag?

MyEm0.Com

OE tak adalah nak sembunyikan benda-benda macam nie dan benda yang baik memang tak patut disembunyikan. betul kan?

OE not officially lagi tunang... tapi dalam perancangan. ibu OE je yang panggil dia tu tunang OE.

sebab dia pun dah datang jumpa family OE, mintak dari ayah dengan ibu OE.

dan insyaAllah kalau nanti buat majlis, OE pun akan jemput.

MyEm0.Com

okey enough about that... OE nak cakap pasal kawan yang BAIK.

kan OE selalu cakap, kalau kita nak dapat kawan yang baik, kita kena dulu jadi kawan yang baik kan...

"eh! ada ke OE?"

okeylah macam nie... kalau kita nak cari kawan, carilah kawan yang macam nie

'bila kita buat baik dengan dia, dia akan buat baik dengan kita. dan bila kita tersilap langkah, kita ter-buat jahat dengan dia, dia sedia nak maafkan kita dan tetap jugak berbuat baik dengan kita'

boleh tangkap apa yang OE cuba sampaikan?

kira macam dia boleh redha je dengan apa yang kita buat dekat dia.

MyEm0.Com

tapi tak adalah pula dia dendam dengan kita kan, bercadang nak balas balik apa yang kita dah buat pada dia.

orang yang macam nie, perbadi dia amat amat terpuji.

OE harap bolehlah paham apa yang OE cuba sampaikan ye...

nak cari kawan, bukan kita tengok pada paras dia...

alah innocentnya dia. jom kita sama-sama kawan dengan dia

bukan jugak kita tengok dari segi harta benda yang dia ada. pangkat yang dia ada. popular ke dia, hebat ke dia.

MyEm0.Com

kalau boleh carilah kawan yang baik hati budinya.

"ceh! dah macam penceramahlah pulak"

okeylah. pendek je yang ini. OE berlalu dulu ye.

OE katakan...

"macam mana pula kalau kita dah sudah habis buat baik dengan kawan kita, tapi tiba-tiba dia tetap jugak asyik nak buat benda jahat dekat kita. bukan setakat ter je, tapi memang betul-betul punya jahat. macam mana pula? any idea?

Labels: , , , ,


6 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me