Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
mengigau atau berdengkur?
Wednesday, June 22, 2011 @ 6:10 PM

As salam...

mengigau... kenapa orang mengigau?

MyEm0.Com

OE sendiri pun kurang pastilah pasal tu. mungkin orang yang mengigau tu tengah mimpi ngeri ke, apa ke kan... itu OE kurang pastilah

kalau tanya OE, OE memang tak pernah nak mengigaulah...

"mengigau tu macam mana OE?"

takkan tak tahu kan. rasanya semua orang tahu.

kalau OE, OE tengok orang tu mata tertutup, tiba-tiba dia bercakap ke, bergelak sengsorang ke, dia mengigaulah tu

MyEm0.Com

kalau mengigau tak kacau orang, tak apalah kan... yang mengigau kacau orang nie, apa yang kita boleh buat dekat orang tersebut?

itulah yang tak pasti tu sebab OE sendiri pun tak pernah berhadapan dengan orang yang mengigau sampaikan menganggu-ganggu orang nie

yang selalu OE tengok, adik lelaki OE... itu pun mengigau ringan-ringan je

MyEm0.Com

okey itu pasal mengigau.

berdengkur pulak.

kawan OE pernah kata... berdengkur nie sebab saluran pernafasan kita sempit time kita tidur tu. itu yang membuatkan bunyi dengkuran tu keluar.

OE, kalau terlampau kepenatan je OE akan tidur berdengkur dan kebiasaannya memang orang macam tulah.

dan ada jugak orang yang memang species dia berdengkur tak kira dia penat ataupun tidak.

MyEm0.Com

senang kata depan mata OE sendirilah contohnya kan.

OE pernah dengar... kalau orang berdengkur nie, time dia tengah syok-syok berdengkur tu kan, kita cuba alih kedudukan kepala dia.

nanti dia akan berhenti berdengkur dan tak berapa lama, akan berdengkur lagi dan kita tukar lagi.

dengan cara nie boleh kurangkan dan lama-lama akan hilang.

"OE bagi tips ke?"

MyEm0.Com

lebih kuranglah kan. okeylah... OE dah lama tak pergi lawat blog orang nie, nak pergi jalan-jalan sekejap

OE berlalu dulu...

OE katakan...
"sebenarnya, dua-dua pun OE tak boleh nak tahan. kalau orang tu berdengkur terlampau kuat, OE boleh sampai tak boleh nak tidur. kalau mengigau pulak, kadang buat OE takut. 'uh! orang nie bercakap dengan siapa?' macam tulah lebih kurang."

Labels: , , ,


10 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me