Orkid Edyliyne as STUDENT
Welcome to my blog.You want to FOLLOW or go back HOME.
sekarang dah pandai senyum seindah suria
Monday, June 20, 2011 @ 1:19 AM

As salam...

mood : kebosanan menjadi penganggur kembali

pasal pertandingan tu kan hadiah dan pengumuman pemenangnya OE terpaksa tarik jauh sikit... biasalah atas sebab-sebab tertentu yang tak dapat OE elakkan

maaf dipinta dekat sini

apa sebenarnya eh yang OE nak tulis... dah lama sangat tinggal nie buat OE rasa kekok sikit nak update

selalunya tahu bangun tidur pergi kerja... balik kerja tidur.. dah tu bangun kerja lagi

tak ada kerja lain kan OE nie
MyEm0.Com

tapi sekarang nie OE dah buat kerja sendiri. jadi tak ada hal nak tidur banyak ke, nak menulis blog banyak ke, nak makan banyak ke

"jangan ditanya kenapa OE berhenti kerja dengan orang... I mean kerja dekat KFC tu"

sebenarnya tajuk memang tak ada kena mengena pun dengan apa yang OE nak repekkan nie. cuma yang ada kena mengenanya, gambar yang dekat atas tu

MyEm0.Com

OE pun tak faham dengan diri sendiri sebenarnya. sekarang nie emosi terlampau bercelaru

ayah OE selalu cakap...

"pengertian tanpa pengalaman itu kosong"

yelah macam OE nie kan, banyak menulis, jadi kalau OE tak rasa sendiri benda tu, jadi benda tu jadi macam tak ada feel lah. contohnya...
MyEm0.Com

1- menulis pasal orang bercinta, tapi diri sendiri tak pernah rasa apa itu cinta

2- menulis pasal orang rindu-rinduan, tapi diri sendiri tak pernah rasa rindu tu apa

3- tulis pasal orang kahwin dan cerai dan bergaduh berantakkan rumah tangga, tapi tak pernah rasa benda tu

itu antara contohnyalah. tapi tak semestinya setiap benda yang OE tulis sebenarnya OE pernah alami... ada jugak OE tak pernah alami, OE pakai hentam je tulis

MyEm0.Com

"apa yang budak OE nie nak cakap nie? dah celaru emosi lagilah tu"

okey sebenarnya tadi OE ikut parents OE pergi melawat nenek sedara OE meninggal

ayah OE suruh OE rasa sendiri macam mana duduk mendengar orang baca talkin untuk si mati, macam mana ada dalam orang ramai yang menghantar si mati pergi kuburan

tadi masa pergi tu cuaca agak mendung. tak panas dan agak berangin. sejuk je macam tu

tambah lagi dengan mendengar sayup-sayup suara orang membaca talkin tu kan, ada jugaklah tersentuh hati nie sikit

apa-apa pun, memang setiap yang hidup pasti akan pergi satu hari nanti cuma kita tak tahu bila turn kita

jadi, sampai sini jelah dulu... OE berlalu dulu...

OE katakan...
"sekarang tengah experience macam mana rasanya rindu yang melampau. belum lagi jadi orang tak berapa nak betullah macam yang selalu dibaca dalam novel. masih sihat walafiat lagi..."

Labels: , , , , ,


6 comment(s)





visit ORKID EDYLIYNE as NOVELIST blog

for more reading, click 'history' or 'future'...
History | future




Me, Orkid Edyliyne

Assalamualaikum...


Hello everyone. Selamat datang ke blog 'Orkid Edyliyne as STUDENT' (skemalah pulak OE nie). butang yang ada, kalau nak picit, silalah picit.. manalah tahu nak explore lebih sikit dekat ruang OE nie. okey semua... enjoy for being here and thanks for coming. DO come again...

Story

Mummy

Babies

Links

Blog List





Jom Kita Kawan!




conected to...



boleh like2 jugak





Nota Pemberitahuan

sometimes, blog nie macam tak ada tuan yang empunya sebab tuan yang empunya blog nie, sibuk sikit dengan manuskrip untuk novel seterusnya.

kalau nak jenguk blog 'Orkid Edyliyne as NOVELIST', click COMEL!

any novel's review? can visit that blog, okey...


p/s: doakan OE supaya dapat banyak idea untuk menulis ye... blog itu sudah dibuka, tapi tak full siap lagi. boleh tengok apa yang ada dalamnye. ^^




Big thanks...


Template by : Nur | Izzati
Header Image : Hana
Header Edited : me